16 / 04 / 2024

Deprem konusunda kararlı adımlar atılmalı!

 Deprem konusunda kararlı adımlar atılmalı!

Hamit Demir "Hala deprem riski ile karşı karşıyayız. Bu nedenle depremi sadece büyük depremin yıldönümünde değil her gün aklımızdan çıkarmadan, ona göre önlemler almalıyız" dedi.



Türkiye bir deprem ülkesi olması açısından çeşitli riskler barındırdığını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir "Bundan 15 yıl öncesinde hepimizi yasa boğan Marmara depreminin ardından binlerce insanımızı kaybettik. Hala deprem riski ile karşı karşıyayız. Bu nedenle depremi sadece büyük depremin yıldönümünde değil her gün aklımızdan çıkarmadan, ona göre önlemler almalıyız" dedi. Türkiye'de yaklaşık 6,7 milyon çürük yapının yenilenecek olması açısından geçtiğimiz yıllarda çıkarılıp uygulamaya alman Kentsel Dönüşüm Yasası son derece büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Demir, deprem konusunda şimdiye kadar yapılan çalışmalar konusunda şunları söyledi: "Başbakanımız ve yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, hiçbir hükümetin yapamadığını yapıp kentsel dönüşüm konusunda karalı adımlar atarak Kentsel Dönüşüm Yasası'nı çıkardı. Bu Türkiye için çok önemli bir adımdı. Vatandaşlarımızın yaşadıkları evleri yenileyebilmeleri için önemli bir fırsat sağlayan bu yasanın, dönüşümü desteklemesi bakımından önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum." 


KARARLI ADIMLAR ATILMALI 


Demir, bu süreçte halkımızın da hükümetimiz kadar dönüşüm konusunda istekli ve karalı davranarak müteahhitlerin karşısına çıkmak yerine dönüşümü hızlandırmak adına ortak akılla hareket etmeleri gerektiğini de vurguluyor. 


"Demir İnşaat olarak deprem ülkesinde yaşadığımızı unutmadan inşaat sektöründe bugüne kadar ürettiğimiz nitelikli projelerle sadece yatırımcılarımıza kazanç sağlamayı değil, nitelikli, sağlam yapılar üretmeyi ilke edinip o doğrultuda projeler geliştirdik ve geliştirmeye de devam ediyoruz" diyen Demir, Demir İnşaat'ın Demir Romance, Demir La Vida projeleri de bu bilinçle hareket ederek ürettiklerini de vurguladı. Demir İnşaat projelerinde akıllı ev teknolojilerinin yanı sıra en kaliteli inşaat tekniklerini de kullandıklarını belirten Demir, "Her projemiz bir öncekinden çok daha kaliteli ve modern teknolojiler içeriyor. Bu da tüketicilerin Demir İnşaat projelerini güvenle tercih edip markamıza sadık olmalarını ve markamızın her geçen gün daha da değer kazanmasını sağlıyor" diye konuştu. 


Binaların koruyucu zırhı: Su yalıtımı 


Türkiye topraklarının yüzde 92'si ve nüfus yoğunluğunun yüzde 95'i deprem kuşağında yer alıyor. Bu yüksek riskli kuşakta can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için alınması gereken en temel önlemlerin başında uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor. Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, bunun için de, yapıların, öncelikle su yalıtımı ile donatılarak korozyona karşı korunması gerektiğini vurguladı. 


Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Depremi'nin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen Türkiye'nin hala depreme hazırlıklı olmadığını belirterek, "Ülke genelindeki 19 milyon konutta halen su yalıtımı yok" dedi. 


Sabah Ek




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler