İnşaat çalışmalarını devam ettiği ve ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan teleferik projesinde, başlangıç istasyonu tamamlandı. Hat; 9 direkten oluşacak...
Denizli, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle bir yandan ikinci beyaz cennet olma yolunda hızla ilerleyen Bozdağ ile kış turizminden de yeteri kadar pay almak için çabalarken, diğer yandan yayla turizminin de merkezi olmak için çalışıyor. Yılda yaklaşık 2 milyon turist çeken Denizli, alternatif turizm kaynaklarını artırmak için farklı projeler geliştirirken, teleferik ve Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor projeleri bir arada yürütülüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce inşaatına başladığı teleferik projesinde, başlangıç istasyonu tamamlanırken, tesisin çatı montajına hazır hale getirildiği ifade edildi. Bağbaşı mevkiinde başlayıp Zeytin Yaylası'nda son bulacak olan teleferik inşaatı kapsamında, başlangıç istasyonunu inşaatının bitirildiği, çatı ve montajına da başlamaya hazır hale getirildiği belirtildi. Dokuz direkten oluşan hattın 1, 2, 3, 7, 8, 9'uncusunun beton ve inşaat işlerinin tamamlandığı, ayrıca üst istasyonun da inşaat ve beton işlerinin bitmek üzere olduğu kaydedildi. Montajı yapılacak olan teleferik malzemelerinin ise sevkiyatmın büyük çoğunluğunun bitirildiği ifade edildi.
ZEYTİN YAYLASİ'Nl GEZDİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı'mn da (GEKA) 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında desteklediği, "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi" nde ise Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve DESKÎ yetkilileri ile GEKA ve ihaleyi alan firma temsilcileri alanda inceleme gezisi gerçekleştirdi. "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi" nin ken tin alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkaracağı kaydedilirken, bölgenin doğal mesire ve piknik alanı olarak son derece elverişli olduğu belirtildi. Proje kapsamında, bölgenin doğal yapışma uygun olarak; tek kişilik ve aile tipi çadırlar, 30 adet. bungalov, 10 adet yöresel ürün sergi-satış yerleri, 3 adet büfe, 2 adet kır lokantası ve 1 adet kır kahvesi, bay-bayan ve engelli tuvaletler üe yönetim binası yapımının gerçekleştirileceği bildirildi. Proje tamamlandığında ise Zeytin Yaylası'nın Denizli'de yayla turizmi ve konaklama imkanına sahip ilk yayla olacağı belirtildi.
YAZ SERİN', KIŞIN KAR KEYFİ
Teleferik ve Zeytin Yaylası düzenlemesinin tamamlanmasının ardından yayla turizminin imkanlarından faydalanmak isteyen Denizlililer ile yerli ve yabancı turistler, Bağbaşı Mevkii'nden hareket edecek teleferiğe binerek, kentin eşsiz manzarası eşliğinde bin 400 metre rakımdaki Zeytin Yaylası'na çıkacak. Yaklaşık 1,7 kilometre boyunca yolculuk edecek konuklar yazın kavurucu sıcaklığında yaylanın serin havasını hissedecek.
Yaylada kendilerine hizmet edecek tesislerde gönüllerince vakit geçirebilme imkanına kavuşacak olan Denizli halkı ve turistler, bungalov evlerde ya da çadırlarda kalma imkanına sahip olacak.
Bunlar için ise su, elektrik ve arıtma tesisleri yapılacak.
Vatandaşlar kışın ise yaylada beyaz örtünün keyfini çıkartacak. Zolan, turizm açısından son derece zengin olan Denizli'deki alternatif turizm kaynaklarına ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
Son yıllarda başta alternatif turizm olmak üzere sektöre yapılan yatırımların ortada olduğuna dikkat çeken Zolan, "Denizli ne kadar sanayi ve tarım kenti olarak gözükse de elindeki zengin kaynaklar ile gelecekte turizmde de lider olacaktır." diye konuştu.
Günboyu