28 / 03 / 2024

Çekmeköy’deki Ulus Pazarı taşınacak mı?

Çekmeköy’deki Ulus Pazarı taşınacak mı?

İstanbul Çekmeköy’deki Ulus Pazarı’nın Pazar alanına inşa edilen AVM’ye taşınmak isteniyor. İstanbul Çekmeköy’de bulunan Ulus Pazarı’nın Pazar alanına inşa edilen Yeditepe AŞ’ye ait AVM’ye taşınmak istenmesi üzerine pazarcılar eylem yaptı.


İstanbul Çekmeköy’de bulunan Ulus Pazarı’nın Pazar alanına inşa edilen Yeditepe AŞ’ye ait AVM’ye taşınmak istenmesi üzerine pazarcılar eylem yaptı. Bu sabah tezgah açmak için gelen pazarcılar zabıta, polis ve çevik kuvvet ekipleri tarafından alana sokulmadı.


SEMT PAZARIYDI AVM OLDU


Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde cumartesi günleri açılan Ulus pazarı esnafının, AVM’ye tepkisi büyük. Esnaf, mevcut Pazar yerinin söz konusu AVM’ye sığmayacağını, havalandırmanın yetersiz olduğunu, AVM’nin otoban trafiğini felç edeceğini ve işgaliye parası dışında Çekmeköy Belediyesi’nin esnaftan 20 milyon lira istediğini ifade etti.


Taşınmak istenen AVM’de kendilerinden metre başına 8 bin lira talep edildiğini ifade eden bir pazarcı, “10 metre alan isteyecek olsak 80 bin lira yapar. Bizim bunu karşılayacak durumumuz yok. Bizi polisle karşı karşıya getirmek istiyorlar. Biz pazarcıyız. Ekmeğimizin peşindeyiz” dedi.


Pazar yerinden memnun olduklarını ve yerlerinin değiştirilmesini istemediklerini belirten esnaf, “Ulus halkın pazarıdır, kapatılamaz”, “Halkın ve esnafın sesine kulak ver”, “Ekmeğimden elini çek” yazılı dövizler açtı.


Çekmeköy Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, “300 esnafımız, 1120 tezgâh açıyor. Burada sıkıntılı bir durum var. Kapalı Pazar yeri yapıldı ama küçük ve dar. Esnafımız sığmıyor” dedi. Alana giremeyen pazarcılar araçlarına astıkları dövizlerle ve kornalara basarak alan çevresinde tur attı. 



Evrensel