25 / 04 / 2024

Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde kesilen 201 çam ağacının yerine 251 ağaç dikildi!

 Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde kesilen 201 çam ağacının yerine 251 ağaç dikildi!

Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde kesilen 201 çam ağacının yerine 251 ağaç dikildi. Çevre sakinleri bu gelişmeden memnun ama yine de kaygılı: Ağaçlar bizim için hayati öneme sahip...



Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde kesilen 201 çam ağacının yerine 251 ağaç dikildi. Çevre sakinleri bu gelişmeden memnun ama yine de kaygılı: "Bölge dere yatağında ve zemin balçık. Ağaçlar bizim için hayati öneme sahip..." 


Alkent 2000 Mahallesindeki yeşil alanda yapılan plan değişikliğiyle arazi Diyanetle devredilmiş, ardından da cami yapımı için 201 tarıe çam ağacı kesilmişti Duvar eziyeti nihayet son buldu BİR sevindirici gelişmeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta boyunca TEM Otoyolu Maslak girişindeki duvar eziyetini gündeme getirmiştim hatırlarsanız. Duvar yapımının haftalardır devam ettiğini ve bu nedenle iki şeridin kapatıldığını, akşam trafiğinin de birbirine girdiğini yazmış, her gün bu yolu kullanan İstanbulluların şikâyetlerini yansıtmıştım. Duvar çalışması nihayet son bulmuş. Şikâyetleri dikkate alıp çalışmaları hızlandıran yetkililere teşekkürler,.. 


Geçen hafta, B uyukçekmeçe Alken t 2000 Mahallesinden inanılmaz görüntüler gelmişti. Bölgedeki yeşil alanda bulunan tam 201 tane koca çam ağacı, alana cami yapılması için kökünden kesilmişti, 20-25 yıllık ağaçların kesilmesi de çevre sakinlerini isyan ettirmişti. Büyükçekmece Belediyesi ise "Burası yeşil alandı, ÎBB tarafından yapılan plan tadilatıyla Diyanet'e devredildi. Ağaçlar cami yapımı için kesilmiş. Bizim de haberimiz olmadı. 


ÇOK RİSKLİ 


Büyükçekmece Belediyesi ve Alkent sakinleri. 201 ağacın kesildiği alanda ağaç dikme şenliği düzenledi. Alkent sakinlerinin talebi üzerine harekete geçen Büyü kçek meçe Belediy es i Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bölgeye 251 adet ağaç dikti. Elbette kesilen ağaçlara çok ama çok yazık oldu ama hiç değilse yerlerine yeni çam ağaçlarının dikilmesi sevindirici bir gelişme. Alkent Mahallesi sakinleri de bu gelişmeden memnun tabii ki fakat kaygıları devam ediyor. 


Bölgenin dere yatağına kurulmuş olması ve zemininin balçık olması nedeniyle ağaçlandırmanın hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor ve yetkilileri şöyle uyarıyorlar: "Alkent 2000 kurulduğu zaman bu bölge balçıktı. Yaklaşık 60 bin ağaç dikerek toprağı ko ruyabi İdik. Ağaçları n kesilmesi toprak kayması açısından da çok riskli. Kenti yönetenlerin plan değişikliği yapmadan bu gerçeği göz önünde bulundurması gerekiyor. Bizim bu ağaçlara ihtiyacımız var..." 


Habertürk Gazetesi