26 / 04 / 2024

Bursa Yenişehir'de ki İmam Hatip Lisesi'nin binası yıkılacak!

 Bursa Yenişehir'de ki İmam Hatip Lisesi'nin binası yıkılacak!

Vali Karaloğlu, "İlçede bulunan İmam Hatip Lisesi'nin eski binasının depreme dayanıklı olmadığı uzmanların raporlarınca belgelenmiştir" diyerek, binanın biran önce yıkılması için çalışmalara başlanmasını istedi.



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçtiğimiz gün Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'i makamında ziyaret etti. Belediyede gerçekleşen bir toplantıya da katılan Vali Karaloğlu, "İlçede bulunan İmam Hatip Lisesi'nin eski binasının depreme dayanıklı olmadığı uzmanların raporlarınca belgelenmiştir" diyerek, binanın biran önce yıkılması için çalışmalara başlanmasını istedi.


 

BAHÇE YE OYUN ALANI OLACAK 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, "Şu anda kullanılan İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı 1979 yılında yapılmış. Fakat yapılan analizlerde binanın depreme dayanıklı olmadığı görülmüştür. Bu bina belediyemiz tarafından en kısa zaman içerisinde yıkılacak" dedi. Başkan Çelik toplam 800 m2'lik bir alana sahip olan bina yıkıldıktan sonra söz konusu yere oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını söyledi. 


Bursa Hakimiyet