24 / 04 / 2024

Bozok Üniversitesi Hastanesi Acil Servis ve MR Ünitesi törenle hizmete açıldı!

 Bozok Üniversitesi Hastanesi Acil Servis ve MR Ünitesi törenle hizmete açıldı!

Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servis ve MR Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da katıldı...




Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servis ve MR Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 


Açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekili Dr. Ertuğrul Sosyal, Belediye Başkan Vekili Ali Akgül, Yozgat Eski Belediye Başkanı Yusuf Başer, Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcılarımız, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Delibaş, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Gürdal, Fakülte Dekanlarımız, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Kurdela kesimi öncesi bir açıklama yapan BÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin her geçen gün gelişip büyüdüğünü belirterek, birçok tetkikin Yozgat’ta sadece üniversitemizde yapılıyor olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi. Açılışı yapılan Hastanemiz Acil Servis ve MR Ünitesi’nin 2 Yataklı Resüsitasyon Odası, 4 yataklı muayene odası, girişimsel işlem odası ve 6 yataklı hasta müşahede odasından meydana geldiği bilgisini vererek “1 öğretim üyesi nezaretinde, 3 acil tıp uzmanı, 12 hemşire, 1 sağlık memuru ve 1 acil tıp teknisyeni ile Yozgat halkına 24 saat hizmet verilecektir” dedi. 


Rektör Uçar konuşmasının devamında “Bozok Üniversitesi olarak halkımıza çağdaş ve kaliteli hizmetler sunmak temel hedefimizdir. Bu hedefe ulaşma yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam etmekte. Bugün hastanemiz bünyesinde Yozgat’ta ilk kez başarı ile gerçekleştirilen Kornea yani göz nakli gerçekleştirildi. Artık hastalarımızı il dışına göndermiyoruz ”ifadelerini kullandı. 


Rektörümüzün konuşmasının ardından Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ve beraberindeki davetlilerle birlikte Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servis ve MR Ünitesi hizmete açıldı. Açılış sonrası acil servis ünitesini gezen Adalet Bakanımız hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 



Yozgat Gazetesi