25 / 04 / 2024

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Camii 18 Nisan'da hizmete açılıyor!

 Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Camii 18 Nisan'da hizmete açılıyor!

Hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, 27 Nisan 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile temeli atılan ve Yozgat'ta ilk kez kapalı revakların da bulunduğu caminin açılışı ile ilgili Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar 'ı ziyaret etti...



Yozgatlı Hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ, 27 Nisan 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımı ile temeli atılan ve Yozgat'ta ilk kez kapalı revakların da bulunduğu caminin açılışı ile ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar ile fikir alışverişinde bulundu. 


Yapılan görüşme sonrası Erdoğan Akdağ Camii’nin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 18 Nisan 2014 Cuma günü ibadete açılması kararlaştırıldı. 


Ziyaret sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar,  Hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ,  Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yumak, Prof. Dr. Şaban Güçlü, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Seyfullah Türkmen yapımı tamamlanan Erdoğan Akdağ Camii’nde incelemelerde bulunarak caminin son durumunu yerinde gördü.



İnceleme sonrası bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar’da nazik ziyaretlerinden dolayı hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ’a teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Yaptırdığı okul ve fakülte binalarıyla Yozgat eğitimine ve Bozok Üniversitesi'nin kurulmasına büyük katkısı bulunan Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ,  Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, laboratuvar binası, misafirhane, enstitü binası ve Orta Anadolu'nun en büyük kongre ve kültür merkezini üniversitemize kazandırmıştı. 


Üniversitemizde eksikliği hissedilen camide yine hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ tarafından yapıldı. İnşaatı tamamlanan camiyi 18 Nisan Cuma günü düzenleyeceğimiz törenin ardından ibadete açacağız. Hayırsever işadamımıza üniversitemize yapmış olduğu katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, Erdoğan Akdağ Camii’nin Yozgatımız ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” 


Camii hizmete açıldığında, üniversitede görevli öğretim elemanları, öğrenciler ve personelin daha rahat ibadet etme imkanına kavuşmuş olacağını dile getiren Erdoğan Akdağ, "Üniversitemizde öğrenci ile akademik ve idari personel sayısı giderek artmaktadır. Üniversitemiz büyürken ibadethane eksikliği hissedildi. 


Hem öğrencilerimiz hem de personelimizin rahat bir şekilde ibadetlerini yapmaları için yapımına başladığımız 2500 kişilik camii inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesi ve içinin halısının döşenmesi ile bütün eksikliği giderilmiş olacak. Nisan ayının ilk haftasına camimizi Bozok Üniversitesi’ne yapacağımız bir protokolle teslim edeceğiz. 18 Nisan Cuma günü ibadete açacağımız camimiz hem Yozgatımıza hem de üniversitemize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.



Bozok Üniversitesi