28 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi, 4 etapta tamamlanacak!

 Bilişim Vadisi, 4 etapta tamamlanacak!

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilişim Vadisi Olağan Genel Kurul Toplantısı"nda konuşan Kocaeli Valisi Topaca: "Bilişim Vadisi'ni etap etap hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi



Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulacak Bilişim Vadisi'nin etap etap hazırlanarak, hayata geçirileceğini bildirdi.


Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilişim Vadisi Olağan Genel Kurul Toplantısı"nda konuşan Topaca, Bilişim Vadisi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmalarda belirli bir noktaya geldiklerini belirterek, teknoparkın kurulmasının çok hızlı olamayacağını söyledi.


Yer tahsisi konusunda Bakanlar Kurulu Kararı'nın çıktığını ve teknoparkın kurulduğunu anlatan Topaca, "Yönetim oluştu, şirket kuruldu, seçilen alandaki üniversitemizin kullandığı binalar boşaldı. Hızlı bir şekilde faaliyete geçecek noktaya gidiyoruz. Ortaklarımız belli oranda sermaye katılımı yaptılar. Bilişim Vadisi ortaklık yapısı içerinde TÜBİTAK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Özel İdaresi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası'nın da bu projede küçük de olsa bir hissesi var" şeklinde konuştu.


Topaca, Türk Standartları Enstitüsü'nün de (TSE) kurulan şirkete ortak olma yönünde bir talebinin olduğunu ifade ederek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına imar planlamasını sunduklarını kaydetti.


Bilişim Vadisi'ni etap etap hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Topaca, "Sayın Bakanımız Fikri Işık'la da değerlendirmeyi yaptık. Bölge, 4 etap şeklinde hemen faaliyete geçirebileceğimiz bir alanda, arkasından 2'nci etap, 3'üncü ve 4'üncü etap şeklinde ama planlamayı bir bütün olarak aldık. Genişleme alanının tamamını dikkate alarak planlama faaliyetine başlayacağız" diye konuştu.



AA