19 / 04 / 2024

Beyşehir Gölü kıyısında dev proje yapılacak!

 Beyşehir Gölü kıyısında dev proje yapılacak!

Devlet Su isleri 4. Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi' nin talebiyle Beyşehir Gölü kıyı iyileştirme işi için ihale açtı. 28 Ocak'ta yapılacak ihaleyle yapım çalışmalarına başlanacak...


Devlet Su isleri 4. Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi'nin talebiyle Beyşehir Gölü kıyı iyileştirme işi için ihale açtı. 28 Ocak'ta yapılacak ihaleyle yapım çalışmalarına başlanacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla Beyşehir Gölü'nün ilçeye kıyısı olan bölümünün çehresi tamamen değişecek. 


225 bin metrekare yeşil alan BEYŞEHİR'İN en önemli Parkı haline gelen Sahil Park Beyşehir Gölü kıyısında mesire ve eğlence alanıdır. Sahil park içerisinde yapılan çalışmalar, öncelikle alt yapısını tamamladıktan sonra bordür çekilerek kilitli tas düşendi. Parkın muhtelif yerlerine kamelyalar yerleştirildi. Her bir kamelyanın etrafı çevrildi ve içerisine barbeküler yerleştirildi. Ayrıca çeşmeler yapılara piknik yapan halkımızın su ihtiyacı giderildi. Yine bu alanda Spor kompleksi, masa tenisi ve yüzme gibi aktivitelerin olduğu alanlar oluşturuldu. 5 yıllık süreç içerisinde toplam 225 bin metrekare yeşil alan calısması ile de Beyşehir'in hemen her bölgesinde parklar insa edildi. 


KONYA'NIN Beyşehir Belediye Başkanı îzzet Taşçı, Beyşehir Gölü sahiline bugüne kadar yapılan en gelişmiş sahil projelerinden birisinin uygulanacağını açıkladı. Projenin iki etap şeklinde yapılmasının planlandığını söyleyen Taşçı, 'Proje ilk etap çalışmaları îçerişehir sahilinden Köprübaşı'na kadar, Köprübaşı'ndan da Bademli köyü yol ayrımına kadar yapılacak. İlk etap için DSİ 4. Bölge Müdürlüğümüz ihale sürecini başlattı. 28 Ocak tarihinde yapılacak ihale ile 10 gün içerisinde iş teslimi yapılacak ve çalışmalara başlanacak.' dedi. Geleceğini turizm kenti olarak inşa etmeye çalıştıkları Beyşehir'in bu çalışma ile bu yolda önemli bir mesafe katedeceğine inandıklarını belirten Başkan Taşçı, projenin önemini ve Beyşehir'e getirilerini öngördüğükleri için yaklaşık dört yıldır bu çalışmanın yapılması uğruna mücadele verdiklerini kaydetti. 


Yasam alanı olacak Proje ile Beyşehir Gölü kıyısının bambaşka bir görünüme kavuşacağına vurgu yapan Başkan İzzet Taşçı, sözlerini şöyle tamamladı: 'Projede Beyşehir Gölü kıyılarına tahkimat yapılacak. Ayrıca sahil bandında yeşil doku ile birlikte yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma grupları ve aydınlatma yapılacak. Bu önemli projenin Beyşehir'e kazandırılmasında bize destek olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na çok teşekkür ediyoruz.' 1000 yıllık turizm projesi 1299 yılında Esrefoğlu Süleyman Bey tarafından insa edilen tarihi Esrefoğlu Camii Beyşehir Belediyesinin girişimleri ile 15 Nisan 2011 tarihinde UNESCO dünya kültür mirası geçici listesine dahil edilen tarihi caminin yönetim planı çalışmaları başladı. Beyşehir Belediye Başkanı Tascı; "Bu 1000 yıllık bir proje. Biz alan yönetimimizle birlikte yoğun mesai harcıyoruz. Cami kalıcı listeye girdiğinde Beyşehir önemli bir turizm kenti olacak" dedi. 


BEYŞEHİR Belediye Başkanı İzzet Tascı önümüzdeki dönemde Esentepe Mahallesinde Kentsel Dönüşüm calısması yapmayı planladıklarını söyledi. 1980'lerden sonra gecekondu önleme bölgesi olarak yapılan mahallede önemli mekansal değişiklikler yapmak istediklerini belirten Tascı;" Genellikle memur ve dar gelirli ailelerimizin oturduğu Esentepe Mahallesinde kentsel dönüşümü hayata gecireceğiz.O bölgede bütün dairelerin güneşin doğusu ile batısını ve Beyşehir Gölünü izleyebileceği bir mekansal planlamayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Star Gazetesi