20 / 04 / 2024

Beyşehir Gölü av sezonu açıldı!

Beyşehir Gölü av sezonu açıldı!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir'de 3 ay boyunca süren av yasağının ardından göle serdikleri ağları toplayan balıkçılar, yeni sezonun ilk gününde umduklarını bulamadı.


Beyşehir Gölü'nde su ürünleri av yasağının sona ermesinin ardından sezonun ilk günü avlanmaya çıkan balıkçılar kıyıya dönüş yaptı. Balıkçılar ilk gün umulan avın gerçekleşmediğinden yakındı.


Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’ta başlayan ve önceki gün sona eren 3 ay süreli su ürünleri av yasağı son buldu. "Vira bismillah" diyerek göle ağ sermeye başlayan Beyşehirli balıkçılar, sezonun ilk günü gerçekleştirdiği mesainin ardından, ağları toplayarak kıyaya döndü.


Beyşehirli balıkçı Fahri Tekin, ilk günkü avdan aradığını bulamadığını söyledi.


Geçen yıl av sezonu açılışının bugünden daha iyi olduğunu ifade eden Tekin, göle yaklaşık 2 bin metrelik ağ sermesine rağmen, sadece 20 kilogram balık tutabildiğini, bunun da mazot parasını zor karşıladığını belirtti.


Beyşehir'de balık alım satımı yapan Mehmet Dedeoğlu ise geçen sezonun ilk günü ile bu yılki aynı gün karşılaştırıldığında avlanan balıkta yarı yarıya bir düşüş görüldüğünü dile getirdi.


Sazan balığının beklediklerinden daha az çıktığını anlatan Dedeoğlu, vatandaşların ise ilk günkü balığa olan talebinin ise sevindirici olduğunu bildirdi.


Avın ilk gününde balığın büyük bölümünün sazandan oluştuğunu, az miktarda ise levreğin ağlara takıldığını ifade eden Dedeoğlu, yeni sezon balık fiyatlarının geçen sezona yakın olduğunu söyledi.


Dedeoğlu, sazan balığını iriliğine göre kilosu 7 ile 10 lira, levreği ise 8-10 lira arasında değişen fiyatlara sattıklarını sözlerine ekledi. 


AA