24 / 04 / 2024

Beykoz'da tapu gerginliği yaşandı!

 Beykoz'da tapu gerginliği yaşandı!

BEYKOZ Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in de hazır bulunduğu satış işlemleri sırasında taahütname imzalatılması tepkilere neden oldu. Zaman zaman kavgaların da yaşandığı satış işlemlerin sırasında CHP Milletvekili Mahmut Tanalda katıldı...


2 yıl önce Beykoz Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devraldığı 197 parseldeki araziler ihale usulüyle hak sahiplerine satıldı. 3 bin kişi tapu sahibi olmak için ter döktü. Satış işlemleri sırasında belediyenin hak sahiplerine taahütname imzalatması gerginliğe neden oldu. Bazı vatandaşlar satış fiyatlarına ve taahütname imzalatılmasma tepki göstermek için Başkan Yücel Çelikbilek'in yanma gitti. Salonda uzun süre yapılan işlemler hakkında bilgi veren Çelikbilek ile vatandaşlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Bu tartışmalara çevredeki diğer vatandaşların da katılmasıyla salon biranda karıştı. Çıkan kavgaya sağduyulu vatandaşlar müdahale ederek büyümesini önledi. 

Daha sonra yaşananlarla ilgili açıklama yapan Başkan Çelikbilek, "Bugün vatandaşlarımıza tapu ve arsa satışlarını yapıyoruz. Bunlar tamamen yasal. Bu bölgenin imkanlarıyla örtüşen şeyler yapıyoruz. 


Ama muhalefet çalışmaların seçime yakın yapılmasına tepki gösteriyor. Ama bilmedikleri birşey var. Bu arsalar biz devir aldıktan sonra 2 yıl geçmesi gerekiyordu ki vatandaşlardan katmadeğer vergisi alınmasın. Dolayısıyla 2 yıl bekletince bugüne denk geldi. Muhalefette yasal demokratik haklarını kullandılar. Ama biraz aşırı gittiler. Çünkü siyaset böyle birşey. Biz vatandaşlarımızın alım güçlerini dikkate alarak ölçüm yapmaya çalıştık. Gayet makuldur. Yıllardır oturan insanlar kazançlı çıksınlar diye böyle çalışma yaptık. Provake etmeye çalışanlar var." diye konuştu. 


Milat