Beykoz ’da nesilden nesile miras kalan tapu sorunu nihayet çözüme kavuşturuluyor. 2-B konusundaki çalışmalar sonunda 20 bine yakın hak sahibi üzerinde yaşadığı arazinin sahibi olacak.
Beykoz’da nesilden nesile miras kalan tapu sorunu çözüme kavuşturuluyor. 2-B konusundaki çalışmalar sonunda 20 bine yakın hak sahibi üzerinde yaşadığı arazinin sahibi olacak. Belediye Başkanı Çelikbilek, arazilerin hak sahiplerine yüzde 40 indirimli satılacağını söyledi.
Beykoz coğrafi dokusuyla sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri. Maviyle yeşilin bir arada olduğu Beykoz’un kronikleşen 2/B sorunu da çözüme kavuşmak üzere. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, vatandaşın yıllardır üzerinde işgalci olarak yaşadıkları arazilerinin gerçek sahipleri olacağını söyledi. Çelikbilek, 2-B arazileri başta olmak üzere yaklaşan yerel seçimler, Beykoz’da gerçekleştirdikleri ve yapmak istedikleri projeleri AKŞAM’a anlattı.
VATANDAŞA YÜZDE 40 AVANTAJ
Gururla söyleyebilirim ki Beykoz tarihi günlerini yaşıyor. İlçe sakinlerinin makus talihi olarak görülen ve birkaç kuşaktır nesilden nesile miras kalan tapu sorunu bizim girişimlerimiz, hükümetimizin kararlı tavrıyla çözüme kavuştu. 2-B konusundaki çalışmalar neticesinde 20 bine yakın hak sahibi tapularını alacak. Bu parsellerin hak sahiplerine satılmak üzere devir işlemleri mahalle mahalle başlıyor. Belediye olarak 25 mahallede proje alanı ilan ettik. Buralardaki parsellerin satışlarında vatandaşımızın lehine yüzde 40’a varan avantaj sağlayacağız. 2/B satışlarından elde edilen gelir yine belediyenin kasasına girecek ve bu gelir Beykoz’un dönüşümü için kullanılacak. Kazanan yine Beykoz halkı olacak. Beykozluların tapularını alması için bir diğer çalışmamız ise İBB parsellerinin devri konusunda oldu. İBB’den devraldığımız arazileri hak sahiplerine satıyoruz. Şu an ihale aşamasındayız. İBB arazilerinin devri yoluyla da 3 bin 300 aileyi tapu sahibi yapıyoruz.
BİR HAYALDİ BEŞ GERÇEK OLDU
Meydanlara, parklara yeni çehre kazandırdık, muhtarlık hizmet binalarını, kültür merkez binalarını hizmete sunduk. 20 bin vatandaşımızın sağlık taramasını gerçekleştirdik. Çöp konteynerlerini yer altına aldık. Futbol ve basketbol federasyonlarının yeni tesisleriyle ilçemiz futbolun ve basketbolun merkezi haline geliyor. Bir üniversite hayali kurarken, girişimlerimizle şu anda dört-beş üniversiteye ev sahipliği yapar hale geldik.
Yeni okullar, sağlık merkezleri, üniversiteler, oteller ve sosyal tesislerle karşımızda her açıdan değişen ve gelişen bir Beykoz var. Karlıtepe Seyir Terası, Kılıçlı Film Platosu, Küçüksu Mesiresi Canlandırma Projesi, Kanal Riva Projesi, Beykoz Arena Projesi, Yuşa Tepesi Çevre Düzenlemesi, Elmalı Kent Ormanı, Camköy Projesi, Bal Kent ve Nikâh Sarayı Projesi gibi birbirinden özel 20’yi aşkın projeye öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu projelerden bir çoğunda uygulama aşamasına gelindi.
CAMA CAN GELİYOR
Turizmde marka değer olmasını hedeflediğimiz ilçemizde camı yeniden canlandırmak, ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak amacıyla “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi”ni Kaymakamlık’la birlikte yürütüyoruz. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 360 bin TL hibe desteği verdiği projeyle Beykoz’da camcalığı yeniden canlandırıyoruz. Proje kapsamında 100 cam ustası yetiştireceğiz. İlçenin girişlerine Beykoz’un bir cam merkezi olduğunu gösteren büyük cam eşyalar koyacağız.
Ercan Öztürk/Akşam
Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler