18 / 04 / 2024

Bayburt'ta 4 mahalleye kentsel dönüşüm geliyor!

 Bayburt'ta 4 mahalleye kentsel dönüşüm geliyor!

Bayburt Belediyesi, Karasakal, Velişaban, Veysel ve Zahit mahallelerinin riskli alan ilan edilmesi için proje hazırladı. Proje onaylandığında 2 bin konutta kentsel dönüşüm başlayacak. 555 bin metrekarelik alanın riskli alan ilan edilmesi için teklif verild.


Bayburt Belediyesi Karasakal, Velişaban, Veysel ve Zahit mahallelerinin Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamına alınması amacıyla proje hazırladı. Projenin teklif protokolünün imzalanması amacıyla Bayburt Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törene, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka ve diğer ilgililer katıldı. 


Polat, burada yaptığı konuşmada, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince Karasakal, Velişaban, Veysel ve Zahit mahallelerini kapsayan toplam 555 bin metrekarelik alanın riskli alan ilan edilmesi için proje teklifi hazırladıklarını söyledi. Bayburt'un tarihi şehir olduğunu ancak bu özelliğinden dolayı bazı dezavantajları bulunduğunu belirten Polat, şunları söyledi: "Proje teklifimiz onaylandığında 9 bin nüfusun yaşadığı, 3 bin 164 hissedarlı alandaki yaklaşık 2 bin konutta kentsel dönüşüm başlayacak. Bina stokumuz maalesef çok fazla değil. 


Geçtiğimiz dönemde TBMM'de çıkarılan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle çalışma yaptık. Çalışmamızın ne kadar doğru olduğunu geçen hafta üzücü bir olay teyit etti. Zahit Mahallesi'nde gerçekleşen göçükte maalesef bir vatandaşımızı kaybettik. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız böyle afet riski altında kalan evlerde yaşamasınlar, bu şekilde ölümler ve gözyaşları olmasın." Polat, hazırlanan teklifin aynı zamanda Çoruh merkezli bir yapılaşmanın da ilk adımı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Çoruh yakınını yapılaşmadan kurtarmak üzere böyle bir plan gerçekleştireceğiz. Risk alanı içinde, daha önceki dönemde afet bölgesi olarak ilan edilen Veysel ve Karasakal mahalleleri arasındaki 33 bin metrekarelik alan da mevcut. Büyük plan içinde bu alan ve Zahit Mahallesi'ndeki mezarlık alanı, yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak şekillendirilecek. Çoruh kenarı mümkün olduğu kadar geniş kalacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." 


Sabah Gazetesi Karadeniz eki