24 / 04 / 2024

Bağcılar’daki trafiği yeni kavşak ve yan yollar rahatlatacak!

 Bağcılar’daki trafiği yeni kavşak ve yan yollar rahatlatacak!

Bağcılar 9. Olağan Kent Konseyi Toplantısı’nda ulaşım sorunları masaya yatırıldı. Yapılan sunumda önümüzdeki dönemde trafiğin rahatlaması amacıyla çok sayıda kavşak ve yan yolların inşa edileceği belirtildi...


Bağcılar 9. Olağan Kent Konseyi Toplantısı’nda ulaşım sorunları masaya yatırıldı. Yapılan sunumda önümüzdeki dönemde trafiğin rahatlaması amacıyla çok sayıda kavşak ve yan yolların inşa edileceği belirtildi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Fatma Şahin de ‘engelli dostu’ otobüslerin önemine dikkat çekerek, yeni kaldırım ve yaya geçitlerinin engellilerin dikkate alınarak inşa edilmesinden dolayı memnun olduklarını ifade etti. 


İlçe muhtarlarının, esnafın ve mahalle sakinlerinin katıldığı Bağcılar 9. Olağan Kent Konseyi Toplantısı yoğun katılımla yapıldı. İlçedeki ulaşım probleminin çözüme kavuşturulması için önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projelerin ele alındığı toplantıda yapılacak kavşaklar ve yeni yollarla ilgili detaylı bilgi verildi.


Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda yaptığı konuşmada, bir önceki toplantıda Kentsel Dönüşüm Projesi’nin konuşulduğunu belirterek, “Konsey’de alınan kararlar belediyemiz tarafından ya uygulamaya geçiriliyor ya da yapılma aşamasında. Bu da belediyemizin aynı görüş ve fikirde çalıştığının en güzel örneği. Bunu bir çok yerde göremezsiniz, ben göremedim. Bu hassasiyet yalnızca Bağcılar’da var.” dedi.  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir çok ilçede Kent Konseyi’nin henüz hayata geçmediğini bir çoğunda da  başkanlığını belediye başkanının yaptığını belirtti. Çağırıcı, “Biz demokrasiyi hakkıyla yerine getiren bir ilçeyiz. Geçmişte 11 muhtar katılıyordu. Ancak, biz 22 mahallemizin muhtarının da katılmasını sağladık.” dedi.


“BAĞCILAR’DA ENGELLİLER DİKKATE ALINIYOR”

Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin de “Toplantılarda ele aldığımız konularla ilgili olarak Başkanımız Lokman Çağırıcı’dan hep müspet cevap aldık.” dedi. Engellilerin ulaşımı ve erişimi ile ilgili bilgi veren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Fatma Şahin de hizmete sunulan ‘engelli dostu’ otobüslerin önemine dikkat çekti. Şahin, “Artık hizmete sunulan bütün otobüslerin engellilerin kullanımına uygun olması zorunluluğu var.” dedi. Yüksek merpen ve kaldırımlarda zorlandıklarını anlatan Şahin, “Bağcılar’da yeni kaldırım ve yaya geçitlerinin engelliler de dikkate alınarak yapılmasından dolayı mutluyuz.” dedi. 


KÖSE: “ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLECEK”

“Ulaşım” konusuyla ilgili sunum yapan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse de, “Ulaşım ülkenin ekonomik, sosyal ve politik yapısına yön veren önemli bir etkendir.” dedi. Trafik sorununun çözüme kavuşturulması için önemli yatırımların hayata geçirildiğini anlatan Köse, önümüzdeki dönemde birçok önemli kavşağın tamamlanacağını söyledi. Köse yeni projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Malazgirt, Hoca Ahmet Yesevi ve Mahmutbey caddeleri ile İkitelli ve İSKİ kavşağı  tamamlanarak hizmete açıldı. Mahmutbey köprülü kavşağı,Güneşli Koçman katlı kavşağı, İSTOÇ Tekstilkent kuzey yan yol kavşağı, Yavuz Selim bağlantı yolu çalışmaları da devam ediyor. Bu kavşaklar hizmete geçirildiğinde özellikle İSTOÇ’tan gelen araç yoğunluğunu rahatlatacak. Planlanan yatırımlarla ilgili de sunum yapan Köse, Çiftlik Meydanı, Maslak ve Matbaacılar caddeleri, Göztepe Meydanı, Ateştuğla, 100. Yıl 42 Evler katlı kavşakları projelerinin hazır olduğunu ifade etti. Bağcılar Meydanı’ndaki trafiğin de yerin altına alınacağını kaydeden Şahin, Fatih ve Osman Gazi caddeleri ile Atatürk ve Mimar Sinan caddelerinin kesişim kavşağı inşaatı ile ilgili de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini anlattı. Şahin, Basın Ekspres yolundan çıkan bir araç Koçman Caddesi’nin kesişimindeki kavşaktan ilerleyerek Mehmet Akif Caddesi’ne ulaşacağını kaydetti.  Şahin, “Yanyolun hizmete sunulmasıyla Göztepe’de trafik rahatlayacak. Yine bu dönemde Göztepe Meydanı’na da katlı kavşak inşa edilecek. Bu konuda da kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Ateştuğla Katlı kavşağı da ihale aşamasında.” Bağcılar Meydanı’na katlı kavşak inşa edileceğini de anlatan Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1200 araçlık otopark projesini hayata geçireceğini belirtti. Şahin, “Bağcılar Meydanı’nın kenarındaki yollar yerin altına alınacak. Şahin konuşmasının sonunda da ilçenin toplam 1267 araçlık kapalı otoparklara kavuşacağı müjdesini de verdi. Toplantıya İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve muhtarların da aralarında bulunduğu çok sayıda üye katıldı. 

 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri