29 / 03 / 2024

Ege Yapı'dan Bağcılar'a 3 bin konutluk yeni proje! Avrupa'nın en büyüğü olacak!

Ege Yapı'dan Bağcılar'a 3 bin konutluk yeni proje! Avrupa'nın en büyüğü olacak!

Eylülde başlanacak olan Bağcılar'daki yeni proje tamamlandığında 800 bin metrekare kapalı alanıyla Avrupa'nın en büyüğü olacak. Projede 3 bin konut, AVM ve otel de yer alacak


Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Bağcılar'da Emlak Konut GYO'dan hasılat paylaşımıyla aldıkları araziye istanbul'un siluetini değiştirecek bir proje yapacaklarını söyledi. Vatan Caddesi'nden gelen bağlantı yolu ve TEM otoyolunun birleştiği noktada eylül ayında projeninin temelinin atılacağını söyleyen Kabadayı, ' İçerisinde 3 bin adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak proje 700 milyon TL'lik yatırımla hayat bulacak. Tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek proje, tasarımıyla Türkiye'nin en iddialı projelerinden biri olacak" dedi. Yeni projeyle devam eden inşaat alanının 1 milyon metrekareye ulaşacağım da ifade eden Kabadayı, "Henüz projenin adı belirlenmedi. Mimari gruplar çalışıyor. Projenin TEM otoyoluna 800 metre cephesi var. Hemen yanında İSTOÇ, karşısında ise Tekstilkent yer alıyor. Atatürk Havalimanı çok yakın. Maskoya yakın. İnsanlar konut alırken, bir merkeze de ihtiyâç duyuyorlar. Matbaacılar sitesinde, Giyimkent'de işi olan bir vatandaş için bu projeden konut almak çok akıllıca. İşinden çıkacak, beş dakika sonra evinde olacak, Sinema, AVM gibi ihtiyaçları için bulunduğu yeriterketmek zorunda olmayacak. Bu projeyi tasarlamadan önce 1500 kişiyle ankei yaparak nasıl bir yaşam alanı istediklerin sorduk ve projeyi tasarladık'' dedi.

Fiyat Sormadan Alıyorlar

3 bin konutun yaklaşık 1600'üne daha şimdiden ön talep geldiğini ifade eden Kabadayı, "Hiç fiyat sormadan kayıt yaptırıyorlar. Bu zamana kadar kimsenden kapora bile almadık.Bu, projeye ve Ege Group'a olan güveni gösteriyor. Her gün yaklaşıl 50-60 arasında kayıt yapılıyor. Proje başlamadan tamamı satılacak gibi görünüyor" dedi.


SHANGRI OTELLE denizin 7 kat altına indi

Egeyapı mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008 yılında inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binasının yerine 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul'u inşa ediyor. 2012 yılı Nisan ayında açılacak otelin dünyanın en iyi 10 oteli arasına girmesi bekleniyor. 250 milyon dolara mal olacak otelin yedi katı denizin altında olmak üzere 14 katı bulunuyor. 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde, 27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek.

Otel, merkezi Hong Kong'da 'bulunan Asya-Pasifik bölgesinin en önemli otel zinciri Shangri-La'nmAvrupa'daki üçüncü oteli olacak. Türkiye'de ilk defa uygulanan bir yöntemle yerin altına doğru önce katların yapıldığı projede yer altındaki katlar toplantı ve kongre merkezi olarak kullanılacak.

Adil Kuçuk/Türkiye



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı