29 / 03 / 2024

Bağcılar'da pazar yerleri otoparka kavuşuyor!

 Bağcılar'da pazar yerleri otoparka kavuşuyor!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı burada yaptığı konuşmada pazarcı esnafının çok önemli bir hizmeti yerine getirdiğini belirterek, "Kapalı pazaryerlerine servis hizmetini hayata geçirelim." diyerek bir müjde verdi...



Bağcılar'da hizmet veren pazarcı esnafı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen istişare programında biraraya geldi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı burada yaptığı konuşmada pazarcı esnafının çok önemli bir hizmeti yerine getirdiğini belirterek, "Kapalı pazaryerlerine servis hizmetini hayata geçirelim." diyerek bir müjde verdi. Pazarcıların da bir araya gelerek daha güçlü olmalarını isteyen Başkan Çağırıcı, "Her meslek mensubu hemşehrilerimin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. Konuşmasında pazar yerlerini kapalı pazarlara dönüştürdüklerini ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi: "Hürriyet Mahallesi pazar yerini boş alana taşıyacağız. Güneşli Mahallesi'ndeki pazarı yıkıp yeniden otoparklı yapacağız. Çarşamba Pazarı'nı yenileyerek katlı otopark yapacağız. Demirkapı Mahallesi'ndeki pazar yeri projemiz yakında başlayacak. Göztepe Mahallesi pazar yerini de hazırladık. Çalışmalarımız kapsamında Cuma pazarını da 30. Sokak'a alıyoruz. Aynca Yeni Mahalle'de de pazar yeri hazırlıyoruz." Evren Mahallesi'nde de pazar yeri çalışmalarım süratle tamamlayacaklarını ifade eden Çağırıcı, Hürriyet Mahallesi Pazar yerinin de pazarcı esnafına hizmet vermeyi sürdürdüğünü kaydetti. 


Pazarcı esnafına seslenen Çağırıcı, daha iyi bir görünüm kazanabilmesi amacıyla giyecek ve yiyecek bölümlerinin ayrı düzenlenmesi teklifinde bulundu. Pazarcı esnafından çöp konusunda da duyarlı olmalarını isteyen Çağırıcı, "Her gün 3500 konteynırdan çöp almıyor. Bu hizmetlerin düzenli olarak yürütülmesi gerekiyor. 

Bağcılar'da gerçekleştirdikleri hizmetlere de değinen Çağırıcı, eğitim ve ibadethanelerin temizliğine önem verdiklerini kaydetti. Çağırıcı, "İlçemizdeki tüm okuların camilerin ve cem evlerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu ilçede yaşayıp vergisini ödeyen herkese hizmet veriyoruz. 


Bu hizmetlerin hepsine sizler vesile oldunuz. Allah hayırlısıysa nasip ederse bu hizmetlerimizi sürdürmek istiyoruz." dedi. Son altı yılda 500 trilyonu bulan yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Çağırıcı, son iki yılda 220 trilyonluk yatırım yaptıklarını belirtti. Kentsel Dönüşüm Projesi'ni de güvenli adımlarla yürüttüklerini anlatan Çağırıcı, "Seçim süreci var, diye durmadık. Bağcılar'da yapılan ankette hemşehrilerimin yüzde 85'nin kentsel dönüşüme devam dediği ortaya çıktı." diye konuştu. 


Pazarcı esnafının görüş ve temennilerini alan ve sorunlarını dinleyen Çağırıcı, daha rahat çalışabilmeleri amacıyla yer sorununu çözmeye çalıştıklarını ifade etti. 


Hürses Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri