23 / 04 / 2024

Bağcılar Ebubekir Bölge Parkı alanı AVM'mi oluyor?

 Bağcılar Ebubekir Bölge Parkı alanı AVM'mi oluyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 2013 yılının Haziran ayında Bağcılarda temeli atılan yaklaşık 80 bin metrekare üzerine yapılması planlanan Bağcılar Ebubekir Bölge Parkı, o tarihten sonra kaderine terk edildi.


Bağcılarda temeli atılan yaklaşık 80 bin metrekare üzerine yapılması planlanan Bağcılar Ebubekir Bölge Parkı'nın proje değişikliği ile rezidans ve alışveriş merkezi (AVM) yapılacağı konuşuluyor.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 2013 yılının Haziran ayında Bağcılarda temeli atılan yaklaşık 80 bin metrekare üzerine yapılması planlanan Bağcılar Ebubekir Bölge Parkı, o tarihten sonra kaderine terk edildi. Esenler, Güngören ve Bağcılar sınırlarının orta yerinde bulunan ve olası bir depremde bölge halkının toplanacağı tek alan olan parkın proje değişikliği ile rezidans ve alışveriş merkezi (AVM) yapılacağı konuşuluyor. 


'AFETE HAZIRLIKLI DEĞİLİZ' 


Aydınlık'a konuşan İBB Bağcılar Meclis Üyesi Ümit Yurdakul şu bilgileri verdi: "Bağcılar halkı bir yıl içinde bitirilme sözü verilen bölge parkına bir an önce kavuşmak istiyor. Yaklaşık 80 bin metrekare üzerine yapılacak bu park, yapı stoku açısından en yoğun, yeşil alan açısından en fakir ilçelerden biri olan Bağcılar halkı için nefes alınacak bir yer olacaktır." TMÖBB Mimarlar Odası Genel ; Başkanı Eyüp Muhçu da şöyle konuştu: "İstanbul'da görmüş olduğunuz ne kadar çok alışveriş merkezi varsa, bunların önemli bir kısmının 1999-2003 yılları arasında çadır yerleri ve toplanma alanları olduğunu söyleyebiliriz. 470 yer bile İstanbul için yetersizdi. 11er mahallede bir toplanma alanı olması gerekir. 

İstanbul'un bugünkü durumu 1999'dan daha problemlidir. İstanbul'u dayanıklı hale getiriyoruz diyenler şunu bilmelidirler ki, İstanbul 1999 yılından çok daha problemli durumdadır. Afete daha hazırlıksız bir durumdadır." 


Aydınlık