24 / 04 / 2024

Ankara'da gecekondu sahipleri için yapılan konutların teslimi devam ediyor!

Ankara'da gecekondu sahipleri için yapılan konutların teslimi devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi' nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olmayan gecekondu sahipleri için yapılan konutların teslimi devam ediyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olmayan gecekondu sahipleri için yapılan konutların teslimi devam ediyor. 


Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mamak Kusunlar Bölgesi'nde inşa edilen 1374 konuttan daha önce kura ile sahiplerine teslim edilen 839 konutun ardından 223 konut daha çekilen kuranın ardından sahiplerine teslim edildi. 


Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen konut kura teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül gecekondu sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Kura çekiliş töreni öncesinde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, üç yıl öncesinde hiçbir konut hakkı olmayan vatandaşlar için yapılan konutları verdiklerini ifade ederek, "Proje kapsamında bulunan fakat tapu ya da tapu tahsis belgesi bulunmadığı için hiçbir hakkı olmayan vatandaşlarımız vardı. Bu vatandaşlar için ne yapabiliriz diye Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e durumu açtık. 


Bu konuda bir kez bile bizi ikiletmedi ve 'sosyal belediyecilik anlayışı ile elbette bu vatandaşlarımız için çözüm bulmamız şarttır' diyerek 1374 konutun inşası için start verdi. İşte bugün o yapılan 1374 konuttan daha önce 839 konutun teslimini gerçekleştirmiştik. Bugün de 223 konutun daha çekilişini yapıyoruz. Bunun için başta Sayın Başbakanımız olmak üzere. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve TOKİ Başkanına ve herkese teşekkür ederiz" dedi. 


Anayurt Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016