20 / 04 / 2024

Ankara Şentepe Teleferiği yarın açılıyor!

Ankara Şentepe Teleferiği yarın açılıyor!

Ankara Şentepe Teleferiği yarın açılıyor. Kabinlerin sürekli çalışmasından dolayı ücretsiz hizmet verecek olan Şentepe-Yenimahalle Teleferiği 2 etaptan oluşuyor.


Ankara Şentepe Teleferiği yarın saat 13.00'da açılacak. Engelli, yaşlı, çocuk ve her kesim tarafından rahatlıkla kullanılacak teleferik tamamen ücretsiz olacak. 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşıyacak. 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şentepe Teleferiği hakkında şunları söyledi; Direk montajlarımız, yol kenarlarında trafiği engellemeyecek şekilde konumlandırıldı. Bunun için dünyada ilk defa özel direk imalatı yapıldı. İlk etaptaki en yüksek direk 50 metre yüksekliğinde monte edildi.


Ankara Şentepe Teleferiği yarın açılıyor!


İlk istasyonunun Yenimahalle metro istasyonu olacağı Şentepe Teleferiği kabinler sürekli çalışacağı için ücretsiz olacak. Yenimahalle–Şentepe teleferik hattının 2 etaptan oluşuyor. 


Melih Gökçek teleferik ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti; "İlk istasyon Yenimahalle metro istasyonu olacak ve Şentepe merkezine kadar ulaşım havadan sağlanacak. Teleferik kabinler sürekli çalışacağı için ücretsiz olacak. 4 durak boyunca 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşıyacak ve 3 bin 257 metre uzunluğunda olacak. Her kabin 15 saniyede bir istasyona girecek. Otobüsle veya özel araçlarla 25-30 dakika süren yolculuk süresi teleferikle 13.5 dakikaya inecek. 11 dakikalık metro süresi buna ilave edilince şu anda 55 dakikayı bulan Kızılay-Şentepe arası yolculuk yaklaşık 25 dakikada tamamlanacak.”



Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com