29 / 03 / 2024

Ankara Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti!

Ankara Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti!

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Milletvekilleri, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, STK temsilcileri, Belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Akyurt’ta yapılacak Ankara Uluslar arası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Akyurt’ta havalimanı yakınında Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ile ANKESOB ortaklığında yapılacak olan dev fuar alanı sayesinde dünyada sadece 3 şehirde gerçekleştirilebilen havacılık fuarları, Ankara’da da düzenlenebilecek.


Avrupa’nın en büyüklerinden

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 21 yıllık süre boyunca, “Ankara’nın bir fuar alanı”na kavuşması hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Başkan Gökçek, “Temelini atacağımız Ankara Fuar alanı ve Kongre Merkezi, Avrupa’nın ve dünyanın sayılı fuarları arasında yerini alacaktır” diye konuştu.


Projenin Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), Akyurt Belediyesi ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ortaklığında yürütüldüğünü anlatan Başkan Melih Gökçek, “Yani Ankara’nın ortak malı” dedi.


Fuar merkezinin iki etap halinde planlandığını kaydeden Başkan Gökçek, etaplara ilişkin teknik bilgileri ise şöyle açıkladı:


“Birinci etapta 580 bin metrekarelik bir alan içinde 5 holden oluşuyor. Her bir hol de kapalı ve 10’ar bin metrekare. Fuar alanı toplam 175 bin metrekare inşaat alanı ve 127 bin metrekare de açık sergi alanı olmak üzere toplam 302 bin metrekareden oluşacak.


Ayrıca 500 adedi kapalı, 7 bin adedi de açık olmak üzere 7 bin 500 araçlık otoparkı bulunacak.


ikinci etapta ise 5 tane 10’ar bin metrekarelik toplam 50 bin metrekarelik hol, ayrıca 100 bin metrekarelik açık alanla birlikte fuar alanı iyice büyüyecek inşallah.”


“Havacılık fuarlarına ev sahipliği yapacak”

İkinci etapta ayrıca, Esenboğa Havalimanı ile fuar alanı arasında bir bağlantı yolu yapılacağını, bu sayede de dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin’de bulunan ve havacılık sektörüne hizmet veren “havacılık fuarları”nın artık Ankara’da da yapılacağını söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Yani buraya uçaklar da gelebilecek, tanıtımı yapılabilecek ve fuarı düzenlenebilecek” diye konuştu.


Fuar alanında ayrıca yönetime ait değişik katlar, farklı büyüklerde bölünebilir çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, restoranlar, basın odaları, VİP odaları, fuar katılımcılarının kullanabileceği toplantı odaları ve servis imkanları da bulunacağını kaydeden Başkan Gökçek, “Projemiz tamamlandığında yılın 12 ayında fuarlar düzenlenebileceği gibi yüksek katılımlı kongreler için de salonlarımız yer alacak” dedi.


Ankara ticaret ve sanayisine büyük destek

“Fuar alanı ile birlikte Ankara’da oluşacak fuar turizmi, Başkentimize ticari ve sanayi anlamda canlılık katacağı gibi hem gelişime katkı sağlayacak hem de Ankara ekonomisine artı bir ivme kazandıracaktır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, Akyurtların sloganları eşliğindeki konuşmasını “Ben tekrar fuar alanımızın Ankaramıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.


Fuar alanı temel atma töreninde Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, ATO, ASO, ATB, ANKESOB başkanları da yaptıkları kısa konuşmalarda, Fuar ve Kongre Merkezi’nin Başkentin tanıtımına ve ticaretinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, sadece Ankara’ya değil tüm Türkiye’ye hayırlı olması dileğinde bulundular.


Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, Milletvekilleri, STK başkan ve temsilcileri, Fuar Alanı'nın temelini , törene katılan Ankaralıların alkışları arasında butana basarak attılar.


 TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, 3. Havalimanı