İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy' de 11 - 14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia fuarı kapsamında " Bilişim Anadolu ile Buluşuyor " toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi...
İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy'de 11-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia fuarına Ankaralı firmalar davet edildi.
İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy'de 11-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia fuarı kapsamında "Bilişim Anadolu ile Buluşuyor" toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.
CEBIT Bilişim Eurasia Fuarına ilişkin düzenlenen basın toplantısına, Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Semor A.Ş. Genel Müdürü Nezih Kuleyin, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş, Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş, Bilişim Derneği İkinci Başkanı Cem Kıvırcık katıldı.
Toplantıda Anadolu'dan fuara katılacak firmalara sağlanacak finansal destekler ve KOSGEB işbirlikleri anlatıldı. Hazırlıkları süren Cebit Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferansının bu yıl çok daha aktif geçeceği belirtilerek, Ankaralı firmalar fuara davet edildi.
Murat Özer, İstanbul Yeşilköy'de 11-14 Eylül'de gerçekleştirilecek "CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı" ve "CeBIT Global Konferansı"nın bu yıl Türkiye Bilişim Derneği, Bilişim Alt Yapı Sanayicileri Derneği, Tüm Uydu Anten Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği ve KOSGEB'in destekleriyle gerçekleştirileceğini ifade etti.
Ankara'nın özellikle bilişim sektöründe büyük gelişme gösterdiğine işaret eden Özer, Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerini CeBIT, Hannover Messe ve KOSGEB'in finansal destekleriyle fuara davet ettiklerini, böylece firmaların uluslararası arenada potansiyel alıcılarla buluşmasını istediklerini söyledi. KOSGEB'in finansal desteğinden yararlanmak isteyen firmaların biran önce katılım için başvuru yaparak fuar yerlerini ayırtmaları gerektiğini belirten Özer, "Firmalar tek başına katılamasa bile ziyaretçi kapsamında yine finansal desteklerimizle fuara ziyaretlerini sağlamak istiyoruz. Ankaralı firmalarımızı fuara 20'den fazla ülkeden uluslararası katılımcı ve 90'dan fazla ülkeden gelen uluslararası ziyaretçi ile buluşturmak istiyoruz" dedi.
Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş da bu yıl CeBIT'in düzenleyicileri arasında yer aldıklarını belirterek, "İlk defa böyle bir zirvenin katılımcısı değil düzenleyicisi tarafında yer alacağız. Bu bizim için de çok değerli bir tecrübe olacak" dedi.
Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş de CeBIT'in uluslararası bir marka olduğunu ve bunun değerinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti. CeBIT'le Türk firmalarının uluslararası arenaya entegre olma şansını yakaladıklarını belirten Menteş, Türkiye'nin de 2023 hedeflerine ulaşması için önceliği bilişim sektörüne vermesi gerektiğine işaret etti.
Dünya