29 / 03 / 2024

AKM'nin temeli Şubat ayında atılacak!

AKM'nin temeli Şubat ayında atılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Binanın ihalesinin Kasım ayı içinde tamamlanacağını söyleyen Ersoy, binanın 2 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, ihalenin Kasım ayı içinde tamamlanacağını söyleyerek, binanın 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Ersoy, ''İstanbul'daki yeni AKM) 9 Kasım'da ihale gündemi açıklanıyor, ihale başlangıcı yapılıyor. Kasım ayı içinde ihalesini tamamlıyoruz. Aralık ayı içinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşme aşaması bitmiş olacak" diye konuştu.


Bakan Ersoy, sözlerine şu şekilde son verdi: ''Ocak ayı itibariyle yer teslimi ve devirleri tamamlanmış olacak. Allah'ın izniyle şubat ayında da temelini atıp inşaatına başlayacağız. 2 yıl gibi kısa bir hedef koyuyoruz. Şubat ayından sonra 2 yıl içinde de Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete almayı planlıyoruz.''


Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası inşaatının uzun süreci nedeniyle adeta yılan hikayesine döndüğünü anlatarak, "Hedefimiz 1 yıl içinde bitirmek" dedi. Ersoy, CSO binasıyla ilgili ihtiyaç duyulan bütçenin de hazırlandığını kaydetti.


Bölgeyi "kültür ve sanat sokağı"na dönüştürmesi hedeflenen AKM, 800 kişilik tiyatro, bin kişilik konferans, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, sergi salonu, kütüphane ve 885 araçlık otoparktan oluşacak.