28 / 03 / 2024

Akçay Barajı'nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

 Akçay Barajı'nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

Başkan Zeki Toçoğlu, “Akçay Barajıyla Sapanca Gölü’nden 40 Milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Akçay Barajı, gölde ciddi bir rahatlama sağlayacak” dedi.



Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için inşasına başlanan Akçay Baraj çalışmaları sürüyor. SAÜ Rektörü Elmas ile şantiye alanında yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Akçay Barajıyla Sapanca Gölü’nden 40 Milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Akçay Barajı, gölde ciddi bir rahatlama sağlayacak” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Baraj çalışmalarını yerinde inceledi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile baraj inşaatının sürdüğü, Pamukova Eskiyayla havzasında incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin tek içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için başlattığımız Akçay Baraj çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği üzere ülkemizde ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Bu kuraklık, Akçay Baraj projemizin önemini daha da arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak baraj çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayarak, Sapanca Gölümüzün ve şehrimizin geleceğini güvence altına alacağız” ifadelerini kullandı.


Sapanca Rahatlayacak

Akçay Barajı hakkında teknik bilgi de veren Başkan Toçoğlu, “Barajda toplam 20 milyon metreküplük depolama sağlayacak bir gölet olacak. Ayrıca 20 milyon metreküp de aktif hacimden istifade edilecek. Bu sayede yılda toplam 40 milyon metreküplük bir su potansiyeli oluşturulmuş olacak. Akçay Barajıyla Sapanca Gölü’nden 40 Milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Akçay Barajı, gölde ciddi bir rahatlama sağlayacak. Ayrıca barajdan elektrik enerjisi de üreteceğiz. Akçay Barajı her yönüyle Sakarya’ya kazandıracak bir proje olacak” diye konuştu.


Alternatif Kaynaklar Üzerinde Çalışılıyor

Akçay Barajına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın danışmanlık yaptığını da belirten Başkan Toçoğlu, “Akçay Barajını 2016 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Akçay Barajının yanı sıra başka alternatif kaynaklar üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Tüm bu çalışmalarımızın neticesinde şehrimizin su geleceğini ve Sapanca Gölü’nün geleceğini garanti altına almış olacağız” şeklinde konuştu. Akçay Barajının çok efektif bir proje olduğunu ifade eden Rektör Elmas da, “Akçay Barajı alternatif bir su kaynağı olması açısından çok önemli bir proje. Akçay barajıyla Sakarya, 40 milyon metreküplük alternatif bir kaynağa kavuşmuş olacak. Büyükşehir Belediyemize şehrimizin geleceğine yönelik bu yatırımlardan ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi