27 / 04 / 2024

Adana'ya Bölge Adliye Mahkemesi inşa ediliyor!

 Adana'ya Bölge Adliye Mahkemesi inşa ediliyor!

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Başkanı Avukat Fikret Yeni, Adana’da açılacak olan Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) bina inşaatında incelemelerde bulundu...



Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Başkanı Avukat Fikret Yeni, Adana’da açılacak olan Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) bina inşaatında incelemelerde bulundu.


Yapımına başlanılan Bölge Adliye Mahkemesi bina inşaatı tüm hızıyla sürerken Milletvekili Erdinç ve İl Başkanı Fikret Yeni, inşaat sahasına giderek çalışanlarla görüştüler.


Yerinde inceleme esnasında yetkililerden bilgiler alan Erdinç ve Yeni, açıklamalar yaparak Adana kamuoyunun bilgisine sundular.


2013 yılının Haziran ayı sonlarına doğru bir açıklama yaptığını hatırlatan Erdinç,


"Orada, ‘Bölge Adliye Mahkemesi binasının yapımına çok kısa bir sürede başlayacağız’ demiştim. İşte bugün inşaatın hangi aşamaya geldiğini yerinde görmek için buraya geldik. Görüldüğü üzere inşaat faaliyetleri son hız devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum ki; yaklaşık 18 ay sonra Bölge Adliye Mahkemesi bina inşaatı biter. Ve ona paralel olarak belirlenecek bir günde de inşallah açılışını yaparız. Burası bitince vatandaşın bekleyen işleri, dosyaları, hukukla ilgili sorunları daha hızlı çözülecektir. Bölge Adliye Mahkemeleri ilk derece temyiz mahkemesi olacağından vatandaşlarımız Ankara’ya temyize gitmeden birçok davalarını bu sayede halledeceklerdir. Zaten buradaki amaç, daha etkin bir kanun yolu incelenmesini sağlama hedefidir. Bu mahkemelerin Bölge Adliye Mahkemesi adıyla anılması sadece bir şehrimize hizmet etmeyeceği, bölgesinde yer alan şehirlere de hizmet edeceği içindir. Adana’ya yapılan bu mahkeme binası bizim dışımızda; Hatay, Mersin ve Osmaniye’den gelecek olan davalara bakacak. Anlaşılacağı üzere komşu şehirlerden gelecek olan vatandaşlarımızın Adana’da zaman geçirmesi, çevre esnafların iş yapması, bu bölgede bazı işyerlerinin olması demektir. Mahkemeler bahanesiyle Adana ekonomisine katkı da sağlanacaktır. Ben burada ayrıca 2002 yılından bu yana Adalet sahasında Adana’da gerçekleşen diğer yatırımları da hatırlatmak istiyorum. Bizden önce yapımına başlanılan Adliye Binası bitirildi ve hizmete açıldı. Tüm işlemleri internet üzerinden yapmaya imkan tanıyan UYAP sistemi sağlandı. Ağır ceza mahkemelerinin duruşma salonlarına görüntülü video konferans sistemi kuruldu. Hakim sayısı 46’dan 104’e, savcı sayısı ise 28’den 69’a çıkarıldı. Bunlara ek olarak Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Oto Galericiler Sitesine iki noter açıldı. Önümüzdeki süreçte, ki ona da çok az bir zaman kaldı, Adana Adliye Sarayı’nın temeli atılıp, yapım aşamasına geçilecektir” dedi.


AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ise, Türkiye’nin AK Parti ile geçirdiği 12 yılın hizmet demek, eser demek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:


"Eski zamanların Türkiye’si değiliz çok şükür. Yatırımların sürüncemede kaldığı, bitirilemediği günlerden, tarih hatta saat vererek bitirdiğimiz, hizmete açtığımız yatırımların olduğu günlere geldik. Buradaki Bölge Adliye Mahkemesi binası da sayın milletvekilimizin belirttiği sürede inşallah bitecektir. Bunu gönül rahatlığıyla söylüyoruz çünkü iktidarımız döneminde hangi alanda olursa olsun bitirilmeyen yatırım yoktur. Buna mukabil sözü verilip başlanılmayan, ertelenen herhangi bir proje de yoktur. Son günlerde çokça dillendirilen Adana Adliye Sarayı Binası içinde böyle bir erteleme söz konusu değildir. Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında Adana kamuoyuna gerekli bilgileri vereceğiz. Bu işin ihale süreci bitti. Çok yakın bir sürede temelinin atıldığına her Adanalı şahitlik edecektir. Belli başlı büyük illerde, belirli bir plan ve program dahilinde tamamlanmış olan Adliye Sarayları bulunmaktadır. Bu plan ve program dahilinde Türkiye’nin sayılı Metropollerinden biri olan Adana’mıza da, ülkemizin 3. büyük Adliye Sarayı kazandırılacaktır.”




Malatya Gerçek