26 / 04 / 2024

İstWest'in yüzde 70'i satıldı! 4200-4800 TLden!

İstWest'in yüzde 70'i satıldı! 4200-4800 TLden!

Teknolojinin son imkanlarından yararlanarak, birinci sınıf malzemeler kullanılarak inşa edilen İstWest'de 14 blok, 470 rezidans, 512 konut ve İst West Meydan'da 73 adet de ticari alan bulunuyor


Boyner Holding'in Bahçelievler Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük Altınyıldız arazisi üzerinde Fer Yapı ve Altınyıldız Gayrimenkul Geliştirme'nin ortaklığıyla hayat bulan İstWest projesinde konutların yüzde 70'i satılırken metrekare fiyatları 4 bin 200-4 bin 800 lira aralığından işlem görüyor.

İstWest Meydan ile birlikte gayrimenkulde dükkan yatırım dönemi başlıyor. Stratejik mağaza karması ve faaliyetlerine göre ayrılan bölümlerle yüksek ziyaretçi potansiyeli barındıran proje,  16 bin metrekarelik kiralanabilinir alanda Basın Ekspres Yoluna ve iç meydan cepheli 70 metrekare ve 3 bin metrekare arasında değişen dükkan alternatifleri ve akılcı mimari planı ile tercihlerinize uygun yatırım alternatifleri sunuyor.

Toplam 230 bin metrekarelik inşaat alanı içinde, satılabilir 130 bin metrekare alan üzerinde, stüdyo daireden,  4+1'e kadar daire seçenekleri bulunduruyor. İstWest, mimar isi, geniş yaşam alanı, kendinizi ayrıcalıklı hissetmenizi sağlayacak sosyal donatıları ve doğayı şaşırtıcı bir şekilde yaşamınıza kazandıracak ekolojik düzenlemeleri ile birleşen şehir yaşamı ile bildiklerinizi farklı bir boyuta taşıyacak. İnşaat sektöründeki uluslararası deneyimi, doğanın ve teknolojinin sunduğu olanakları bütünleştiren proje anlayışı ile farklı ve renkli bir yaşam merkezi yaratıyor.

Satışa çıktığı ilk 4 günde projedeki 1+1 ve stüdyo dairelerin tamamı satılan İstWest'in son etabında da stüdyo ve 1+1 daireler ve İstWest Meydan dükkan satışları ile “İyiYaşam” arayan yatırımcılarını bekliyor.

PATRONLAR KONUŞTU
Gayrimenkul alanında Fer Yapı olarak ortakları Altınylıdız ile ortak geliştirdikleri İstWest projesinde gerçekten her şeyin bir araya geldiği bir trend yakaladıklarını belirten Fer Yapı Yönetim Kurulu Kurucu üyesi Ramadan Kumova, inşaatın belirli bir aşamaya gelmek üzere olduğunu, Mart ayından itibaren kendini göstereceğini belirtti. Müşterilerini her ay bilgilendirdiklerini ve insanların bundan çok hoşlandığını söyleyen Kumova, “Biz bu tür bir yaklaşıma alışık olmadığımız için müşterimiz bundan mutluluk duyuyor” diye konuştu.

Emsali artırmadığımız iyi oldu!
Projede emsali artırarak aç gözlülük yapmadıklarını ve gelinen noktadan büyük bir keyif aldığını belirterek sözlerine başlayan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Projenin başında sahip olduğumuz heyecan değişti. Bilindiği gibi biz gayrimenkulcü değiliz. Burada yapılan için gayrinmekul geliştirme olmadığını, insanlarında gayrimenkulle yatırım yapmadıklarının farkındayım. Çünkü bir İstWest satıyoruz, onlarda İstWest alıyor” dedi.
Projede yatırımcı profilinden kullanıcı profiline doğru bir değişim yaşandığını ve bunun kendilerini sevindirdiğini belirten Boyner, “Projede yüzde 20 oranında 4+1 konut var. Bunların yüzde 70'i satıldı. Genel anlamda baktığınızda ise 984 konutlu projenin de yüzde 84'ü satıldı. 4+1'lerin satılması bize o projede insanların yaşayacağını gösteriyor” dedi.

PROJEDE HERKES İÇİN HER ŞEY VAR
Projenin içende her kesimden insanların rahat etmesi için her şeyin yer aldığına dikkat çeken Boyner, “Proje aşamasında farklı ülkelerden tasarımlar geldi. Hepsi de çok güzeldi. Ama hepsinin çevresinde kalın duvarlar vardı. Mimarımız Bünyamin Derman içinde yaşanan ve insanların aralardan geçtiği, komşuluk ilişkilerinin geliştiği bir proje çizdi bize. Birde projenin karşısında yer alan Star City Outlet Center ile arada ciddi bir sinerji doğdu” dedi.

Projenin her açıdan tam olduğuna dikkat çeken Boyner, “Gelişmekte olan bantta yer alan, 70 dönüm gibi bir arazide çok orta bir konut sayısı ile proje kurgulandı. Karşısında outlet center var. Havalimanına yakınlık, çevresinde diğer AVM'lerin olması... gibi bir çok etken bir araya geldi. Ayrıca iyi bir ortakla inşaatı gerçekleştiriyoruz. İstwest, bizim beklentimizin çok üzerine çıktı ama bundan sonra gerçekleştireceğimiz projelerin de tabanını oluşturuyor. Bizden beklenti arttı. Bundan sonra gayrimenkule devam ettiğimizde en az İstwest kadar iyi olmak zorundayız. Burası zaten bir konut projesi değil, sayfiye yeri gibi. Çevrede bu kadar yeşil alana önem veren bir başka proje yok” dedi.

Projenin satışında her şeyin çok iyi gittiğine değinerek sözü Cem Boyner'den alan Ramadan Kumova, 26 Nisan'da satışa çıktıktan sonra üç farklı dönem yaşadıklarını kaydetti. 26 Nisan'dan sonra ilk 10 gün içinde yatırımcı ilgisi ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Kumova, “İkinci dönem olan yaz aylarında araştırmacı alıcıların dönemini yaşadık. Tatilin bitimi ile birlikte yaşayan kesimin ilgisi arttı. Şimdi üniversite kazanan çocuğuna ev alan, İstanbul'a geldiğinde kalmak isteyen, projede yaşamak isteyen alıcılar var. Doğrusu bundan mutluluk duyuyoruz. Çünkü burada insanların yaşamasını istiyoruz” dedi.

Mütekabiliyet yasası konusunda da fikirlerini açıklayan Kumova, “Bu konuda tüm taraflarıyla bir rapor hazırlatıyorum. Bunu yetkili mercilere ileterek hazırlanacak kanunda yararlanılmasını istiyorum. Benim gördüğüm kadarıyla hiçbir eksi tarafı olmayan bu kanunun bir an önce çıkarılması gerekir. Çünkü konutun satımı ve bunun getireceği yaşam ile ekonomi güçlenir”  diye konuştu.
Ekonomideki gidişatı da iyi olarak değerlendiren Boyner, “Satışlar hızlı oldu. Ortalama olarak proje yüzde 30 zam gördü. Tabi değer ve maliyet artışı devam edecek. Bizim yapacağımız projede bundan sonra çok yüksek standartlarda olmak zorunda” dedi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı