25 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi ihalesi iptal!

 İstanbul Finans Merkezi ihalesi iptal!

4.5 milyar TL yatırımla Ataşehir’de yapılacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin ihalesi iptal edildi!


Emlak Konut'tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz tarafından daha önce 08.08.2012 tarihide 1. Oturumunun yapılacağı duyurulan "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesi, ihale şartlarında yapılan değişiklik sebebiyle 31.08.2012 tarihine ertelenmiştir. 

Varolan ihale kapsamına göre Yüklenici tarafından; üst yapı ve altyapı imalatları, eğitim tesisleri imalatları, yol ve çevre düzenleme işleri ile birlikte 1500 ve 3000 kişilik dini tesisler, Yönetim Bloğu, Sağlık Merkezi, İtfaiye Bloğu, Karakol Bloğu ve Bağlantı Köprüsü'nün inşaa edilerek ilgili kurumlara teslim edilmesi şartı istenmişti.

Ancak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin birinci öncelikli imalatları olan podyum, genel altyapı, yollar vb. imalatların yapılmasının sağlanması ve diğer mülkiyet sahiplerinin de kendi arsaları üzerinde proje üretebileceği bir aşamaya getirilebilmesi ve projenin 2016 sonu itibariyle bitirilmesi hedeflendiğinden, sosyal donatı alanları ile bağlantı köprüsünün ihale kapsamından çıkartılarak projenin başlamasının temin edilmesinden sonra yapılmasının uygun olacağı görüşü ağırlık kazanmıştır. Oluşan yeni şartlar kapsamında; "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" İhalesi 1. Oturumunun yeni tarihi 31.08.2012 saati de 15.00 olarak değişmiştir.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri