27 / 04 / 2024

Samsun Kavak'ın imar planı hazır!

Samsun Kavak'ın imar planı hazır!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, bölgede hayata geçirilecek projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Sarıcaoğlu, ''Türkiye’de örnek gösterilecek bir Kavak için proje üretiyoruz” açıklamasında bulundu.


Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Sarıcaoğlu, ülkelerin değil, adeta şehirlerin bir yarış içinde olduğu Kavak’ı geleceğe hazırlamak için ulaşımdan çevreye, kırsal kalkınmadan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.


Türkiye’de gerçek yerel kalkınmanın başladığını anlatan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak bölgesi için imar ve yerleşim planının hazırlandığını söyleyerek, “Ülkemizde tüm yerleşim birimlerini yaşanabilir bir yer haline getirmek ve şehirlerimizi özellikleriyle öne çıkan marka şehirler haline getirmek hükümetimizin önceliği. Bizde bu doğrultuda çalışıyoruz. İmar ve yerleşim planları hazırlanmış, altyapısı tamamlanmış ilçe tasarlıyoruz. Bu hedef doğrultunda Kavak’ta günü kurtarmanın değil, geleceği tasarlamanın derdindeyiz. ‘Yeşili ve görseli daha zenginleşmiş, kenti temsil eden yapıların ortaya çıktığı bir Kavak hedefiyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.