29 / 03 / 2024

Restorana dönüştürülen 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi büyüyor!

Restorana dönüştürülen 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi büyüyor!

Samsun'un Kavak ilçesinde atıl durumdayken restorasyonu yapılan ve restoran olarak hizmet vermeye başlayan, İpek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'ı 6 ayda 90 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.



Samsun'un Kavak ilçesinde Anadolu Selçuklu devleti hükümdarı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde yapılan ipek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'a ilgi, restorasyon görüp restoran olmasının ardından arttı.


Samsun'un Kavak ilçesinde atıl durumdayken restorasyonu yapılan ve restoran olarak hizmet vermeye başlayan, İpek Yolu üzerindeki 800 yıllık Çakallı Han'ı 6 ayda 90 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çakallı Han'ın tarihte, İpek Yolu'nda seyahat eden kervanların konakladığı yer olarak hizmet verdiğini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk 'ün, Samsundan Havza'ya giderken izlediği 'Atayolu" üzerinde bulunan bölgedeki tek sosyal tesis olan Çakallı Han'a uğrayıp nefeslendiğini belirten Yılmaz, uzun yıllar kullanılmayan ve kaderine terk edilen Çakallı Han'ın, restore edilmesinin ardından turizme kazandırıldığını anlattı. 


Çakallı Han'a büyük ilgi var Samsun Valiliği ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen ve 6 ay önce menemen, kaz tiridi ve gözleme gibi yiyeceklerin de sunulduğu restoran olarak Samsun Büyükşehir Belediyesince işletilmeye başlanan tarihi mekana ilgiden memnun olduklarını söyleyen Yılmaz, "Burada inanılmaz bir potansiyel var. Açılalı daha bir sene olmadı ama yetişemiyoruz. Buradaki personelimize ilave personel bulundurmamız gerektiği yönünde talepler arttı. İnsanlar demek ki bu tür şeyleri istiyor. Yeter ki üretin, ortaya koyun. Bunun müşterisi her zaman oluyor" diye konuştu. 


Yöresel tatlar sunuluyor Samsun-  Ankara  yolu üzerinde seyehat eden insanların bu tarihi mekana uğramadan geçmemesi gerektiğini belirterek insanları Çakallı Han'a davet eden Yusuf Ziya Yılmaz, yöresel yiyeceklerin ağırlıkta olduğu restoranda tarihle iç içe keyifli saatler geçirilebileceğini söyledi. Çakallı Han'ın sorumlusu Mevlüt Özbek ise özellikle hafta sonlan büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, çoğu zaman ihtiyaca karşılık vermekte zorluk yaşadıklarını, bu nedenle takviye personel talebinde bulunduklarını dile getirdi. 


Milat