İzmir Torbalı Pancar Mahallesi'nde yer alan fabrika 64 milyon 744 bin 542 TL bedelle 22 Aralık 2017 tarihinde yapılacak ilk ihale ile satışa çıkarılıyor..
İzmir Torbalı Pancar Mahallesi'nde yer alan fabrika 22 Aralık 2017 tarihinde yapılacak ilk ihale ile satışa çıkarılıyor. Fabrikanın bedeli 64 milyon 744 bin 542 TL olarak belirlendi.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Taşınmazın tapu Kaydı: İzmir Torbalı Pancar Mah. Gurbettepemevkii 53 cilt, 5155 sayfa,337 ada, 35 parsel 12.771.21 m2 yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmaz.
Taşınmaz güneyinden geçen Menderes yoluna 2050 m. Güneydoğusunda olan Bekir Saydam caddesine 875 m. Doğusundaki İzmir/Aydın oto yolna 875 metre mesafededir. Organize Sanayi Bölesinin kuzey kısmında bulunmaktadır.
Taşınmaz üzerinde Fabrika (üretim binası+türbin binası+depolar) İdare binası (bodrum+ zemin+1.kat) soğutmu kuleleri kazan ve baca, degazör ve depo çelik taşıma sistemler. Şalt,su hazırlama, pompa ve kompresör binaları, trafo binaları ve güvenlik binası. Beton saha ve peyzaj çevre duvarı bulunmaktadır.Binaların dışında kalan alan saha betonu ile kaplıdır.
Kıymeti : 64.744.452,00 TL.
1. Satış Günü : 25/12/2017 günü 15:00 - 15:10 arası
2. Satış Günü : 24/01/2018 günü 15:00 - 15:10 arası
Satış Yeri : Torbalı Adalet Sarayı 3. kat Torbalı İZMİR
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-4562 Sayılı Organize Sanayi bölgeleri kanununun 18.mad. Uyarınca devir ve temlik edilemez. (İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi- 26 /06/2012 tarih 6942 yevmiyeli şerh
-Katılımcılara Geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil 3.kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunludur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır.
"Kurulamayacak tesisler 101 mad. (Değişik:RG-8/8/2012-28378)
(1) OSB lerde aşağıdaki tesisler kurulamaz
a) Karma ve İhtisas OSB’lerde;
1) Ham petrol rafineleri,
2) Kömür ve bitümlü şiştin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler,
3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,
4) Çimento fabrikaları, beton santralleri ,çimento klingeri üreten tesisler,
5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,
6) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,
7) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,
8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,
9) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeriatık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.
b) Karma OSB’lerde;
1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler,
2) Petrokimya kompleksleri,
3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama, kireç, alçı ve zımpara tesisleri,
4) Klor alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,
5) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,
6) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi için yapılan tesisler,
7) Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,
8) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri,
(2) (Değişik :RG-18/11/2015-29536) OSB: karma OSB'lerde ,OSB' nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesissin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerinialt yapı ve atık su arıtma tesislerine etkilerini. Herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini insanların çalışma ve yaşam koşullarına Sayfa 41/69 etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislernin kurulmasına ilişkin olarak üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir"
Temel Şartlar:
MADDE 102- (1) OSB’de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:
a) Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,
b) Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,
c) Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB’nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,
d) OSB’lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması.
7-İİK Madde 127.- (Değişik: 9/11/1988 – 3494/18 md.) İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.
8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/6147 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.12/10/2017
İcra Dairesi Hesap Bilgileri
Banka Adı: T. Vakıflar Bankası T.A.O.
Iban No : TR36 0001 5001 5800 7290 5158 99 Vergi Dairesi Adı / No: TORBALI VERGİ DAİRESİ - 8560246843
Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri