16 / 04 / 2024

Küçük Çamlıca TV - Radyo Kulesi inşaatı ihalesi!

 Küçük Çamlıca TV - Radyo Kulesi inşaatı ihalesi!

Sayısal yayın için inşa edilecek olan için 27 firma ön yeterlilik başvurusunda bulundu.



İstanbul'un yeni simgesi olacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaat ihalesi için sektörün önemli firmaları ön yeterlilik başvurusunda bulundu.


Sayısal yayın için inşa edilecek olan Küçük Çamlıca TV - Radyo Kulesi inşaatı ihalesi için 27 firma ön yeterlilik başvurusunda bulundu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü toplantı salonunda İhale Komisyonu Başkanı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Erol Gündüz, söz konusu ihale için 29 istekliden 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu söyledi.


İhalede, ön yeterlilik için başvuru yapan firmalar şöyle:


"Limak+Siyahkalem İnşaat iş ortaklığı, AKM+Özka+Özgün Yapı İnşaat iş ortaklığı, Sarıdağlar İnşaat, Sigma+Akçadağ+Durmaz+Cey Grup inşaat iş ortaklığı, ADFA+SEZA+EFERAY iş ortaklığı, Öztaş+Albayrak iş ortaklığı, TAV Tepe Akfen AŞ, Dido-Ray+KMB iş ortaklığı, Tekfem+ENK+İntim iş oraklığı, TEPE İnşaat AŞ, May+DOĞCAN İnşaat iş ortaklığı, Nur-Soy+Zek-San-Doğan Aksel iş ortaklığı, Kalyon+Çagdan+Kolin iş ortaklığı, İntes+YAPIMAKS iş ortaklığı, ATLI+Silyol+Emi Yol+Silhatraoğlu iş ortaklığı, Kuzu+GAP iş ortaklığı, Gülermak İnşaat AŞ, Gürbağ+Ünal AKPINAR iş ortaklığı, Ermit+CNG iş ortaklığı, Özaras+İntekar iş ortaklığı, Güriş+Terminal iş ortaklığı, Mapa+Günal iş ortaklığı, Doğuş+ENDEM iş ortaklığı, YDA+Nas+Ultra Teknoloji+EMT iş ortaklığı, Türkerler+Gürtaş+COMSA iş ortaklığı, YüÜKSEL+Özdemir iş ortaklığı ve EG+Oze+Atay+İZKA iş ortaklığı."


Komisyon, ön yeterlilik belgelerinin incelenmesinin ardından belirtilen kriterlere göre yapılacak sıralamada ilk 5 firmayı teklif vermek üzere davet edecek.



MALİYETİ BAKANLIK KARŞILAYACAK


İstanbul'da Çamlıca mevkisinde görüntü ve çevre kirliği yaratmadan mevcut anten direklerini kaldırmak, haberleşme ve halka açık seyir kulesi olarak hizmet verecek kule tasarlamak, doğal bitki örtüsünü koruyarak vaziyet planı tasarlamak ve şehrin simgelerinden biri haline gelecek anten kulesi ile  İstanbul  'un siluetine katkıda bulunacak projenin yapım maliyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karşılanacak.


Toplam 365,50 metre uzunluğunda olacak kulenin 163 metresi anten yüksekliği, 18 metresi temel derinliği ve 202,50 metresi ise betonarme yapısal yüksekliği olacak. Kulede ikişer seyir katı ve restoran bulunacak. Vatandaşlar kuleyi 08.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.


İhaleyi kazanan firmayla imzalanacak sözleşmenin ardından 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Yer tesliminden itibaren 500 takvim gününde Sayısal Yayıncılık Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi İnşaatı yapım işi tamamlanacak.


Sabah 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri