29 / 03 / 2024

Çerkezköy OSB'de 4.4 milyon TL'ye icradan fabrika!

Çerkezköy OSB'de 4.4 milyon TL'ye icradan fabrika!

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika, Çerkezköy İcra Dairesi tarafından 22 Haziran 2015 günü saat 14:30 ile 14:50 arası ihale ediliyor.


Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrika, Çerkezköy İcra Dairesi tarafından 4 milyon 418 bin 779 TL'ye satışa çıkarılıyor.


Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesi Kapaklı köyü Organize Sanayi mevkii, 28 Cilt, 2685 Sayfa, 257 Ada, 5 Parsel, 4.098,00 m2 alanlı, Fabrika, idari Bina ve Arsadan oluşan gayrimenkul, fabrika binası ile idari bina birbirine bitişik olarak yapılmıştır. Fabrika binası prefabrik olarak yapılmış, yerler özel şaplı, çatı ısı yalıtımlı sandviç alüminyum ile kaplı, duvarlar boyalı, idari bina fabrika ana binasına bitişik, bodrum kat + zemin + 3 normal katlı betorme olarak yapılmış. Bodrum kat, depo ve bakım bölümü, zemin kat girişte ofisler, fabrika kısmında kesim ve paketleme bölümü, bay ve bayan wc, 1, normal kat ofis ve işletme alanı, 2. kat normal kat ofis ve işletme alanı, 3, normal kat yemekhane, misafir salonu ve yemek salonu gibi bölümlerden oluşmaktadır. Ofislerin zeminleri laminant parke, duvarlar satendir. Kesim ve paketleme bölüm zeminleri şap üzeri epoksidir. Ofislerin kapıları genellikle cam kapıdır, pencereler PVC, giriş kapısı ve camekanlar alüminyum, havlandırma tesisatı yapılmıştır. Yıpranma %20 olarak takdir edilmiştir. Bahçe düzenlenmesi: Fabrika binasının çevresi düzenlenmiş, Bahçeye giriş 4 adet otomatik kapı ile sağlanmaktadır. Yerler kısmen parke taşı kısmen betondur. Çevre duvarları yapılmış olup üzerleri kafesli demir profil korkuluklar mevcuttur. Fabrika teferruatında mevcut makineler: 1 Adet Serigrafı makinesi, lAdet pnomatik klişe baskı makinesi, 1 adet Fortuna yarma makinesi CS3-R, 1 adet kıvırma makinesi, 1 adet torna, 1 adet Eksantirk pres bulunmaktadır.


Adresi: OSB. Fatih Cad. 1. Sk. No:21 Çerkezköy


İmar Durumu : İnşaat tarzı TAKS 0.55, Emsal: KAKS.0,70 


Yükseklik: Serbest 


Kıymeti: 4.418.779,00 TL


KDV Kanunun 17/4-1 maddesi uyarınca KDV’den muaftır.


1.Satış Günü : 22/06/2015 günü 14:30 -14:50 arası


2.Satış Günü : 22/07/2015 günü 14:30 -14:50 arası 


Satış Yeri: Çerkezköy Adliyesi icra Müdürlüğü 



Satış şartları:


1-Taşınmaz, Çerkezköy Organize sanayi Bölgesi (Karma) sınırları içinde yer almakta olup, bu gayrimenkul 4562 sayılı OSB Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabidir. Satışa İştirak edeceklerin OSB Kanunu hükümleri gereği, mal ve hizmet üretimine yönelik sanayi tesisi kurma amacını taşıması, kuracağı ve/veya işleteceği tesisin OSB Uygulama Yönetmeliği 101. Ve 102. Maddesine aykırı olmaması şarttır. Yasa gereği katılma sıfatını kazandıktan sonra, OSB Kanunu ve Yönetmelikleri’nin öngördüğü tüm şartları ve Yönetim Kurulu Kararlarım kabul etmiş sayılacaklardır. Satışa katılmayı düşünen alıcılar, satış tarihinden önce Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne müracaatla yatırımlarının uygun olup olmadığını öğrenebileceklerdir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde halihazırda tekstil boyahanesi ve metal (demir ve demir dışı) döküm tesislerinin kurulmasına ve işletilmesine izin verilmemektedir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin 16.04.2013 tarihli olağan genel’kurulunda alınan karar göre, yeraltı sularını tüketen tekstil boyahaneleri, temiz ve kesintisiz enerji sistemini bozan döküm tesisleri, bölge altyapısına zarar verebilecek ya da özellikle baca emisyon konusunda çevreye zarar veren kimya tesisleri ile her türlü geri dönüşüm tesislerinin kurulmasına izin verilmemektedir. Yine 22.04.2014 tarihli olağan genel kurulda alman karara göre, suni deri, metal kaplama (yan proses olarak yapanlar hariç), tesislerinin kurulmasına izin verilmemektedir. Bunun dışında kalan sektörlerde uygunluğa yönetim kurulu tarafından karar verilir. Yasa ve Bakanlık kararı uyarınca sanayi parseli olan bu taşınmaz birden fazla kişiye (hisseli olarak) satılamayacağından satışa birden fazla kişinin hisseli olarak katılması mümkün değildir.


OSB UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Kurulamayacak tesisler


MADDE 101 - (1) OSB’lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz: a) Karma ve İhtisas OSB Merde;


1)Ham petrol rafinerileri,2) Kömür veya bitümlü şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler,


3)Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,


4)Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,


5)Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,


6)Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,


7)Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,


8)Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,


9)Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kâğıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması. kimyasal yolla arıtılması, nihai ve veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler, 



b) Karma OSB’lerde; 


1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği ve dolumunun yapıldığı tesisler,


2)Petrokimya kompleksleri,


3)Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,


4)Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,


5)Zirai mücadele ilaçlan için hammadde üretimi yapan tesisler,


6)Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler, kesimi yapılan tesisler.


8) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri.


(2) OSB; karma OSB’ierde, yukarıda sayılan tesisler ile OSB’nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atıksu arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak, üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir. Temel şartlar MADDE 102 - (1) OSB’de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:


a)Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,


b)Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,


c)Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB’nin sağlayabileceğinden fazla olmaması, ç) OSB'lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması.


2-ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


3-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


4-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını Özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


5-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve-aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca almak isteyenlerin 2013/353 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 12/05/2015



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler