19 / 04 / 2024

Şükrü Balcı POMEM ihalesinin 2. oturumu 24 Nisan'da yapılıyor!

Şükrü Balcı POMEM ihalesinin 2. oturumu 24 Nisan'da yapılıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bakırköy'de bulunan Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi arazisini satışa sunuyor. 1. oturumu yapılan arazi ihalesinin 2. oturumu 24 Nisan'da gerçekleştirilecek.


Emlak Konut GYO tarafından 17 Nisan 2018 Salı günü 1. oturumu yapılan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu 24 Nisan 2018 Salı günü saat 14:30'da yapılacak. İhalenin kazananı 2. oturum sonrasında netleşecek. 


İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi (POMEM) arazisi satışta.


 Arsa alanı 68 bin 36 metrekare, yaklaşık emsale esas inşaat alanı 53 bin metrekare büyüklüğünde olan Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi arazisine Öz Er-Ka İnşaat Tur. Elekt. Taah. Tic. ve San A.Ş. ile Mesa Mesken San. A.Ş. talip oldu. 


Şükrü Balcı POMEM ihalesinin 2. oturumu 24 Nisan



Arsa bilgisi:

1-) Bakırköy Şevketiye A parselde ticaret+konut alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 46 bin metrekare, emsal değeri 1,00.

2-) Bakırköy Şevketiye B parselde özel eğitim tesisi alanı inşa edilecek. Parselin toplam arsa alanı ile yaklaşık emsale esas inşaat alanı 7 bin metrekare, emsal değeri ise 1,00.

3-) Bakırköy Şevketiye projesinde park alanının toplam arsa alanı 15 bin 0,36 metrekare. 


Plan notlarıyla ilgili bilgiler;

1-) Ticaret+konut alanlarında; KAKS 1,00 olup iş ver alışveriş merkezleri, ofis, büro, konut, rezidans, özel sosyal ve kültürel tesisler, restoran, otopark, spor, eğlence, dinlenme, kapalı havuz, balo-konferans-sergi salonları, sinema gibi alanlar yer alabilir. Ticaret+konut alanında KAKS'a esas toplam inşaat alanının yüzde 20'sine kadar ticaret yapılabilir.

2-) Özel Eğitim Tesisi alanında KAKS; 1,00 Yençok: 3 kat olup anaokulu, kreş, ilköğretim tesisleri yapılabilir.

3-) Planlama alanındaki fonksiyon alanlarında kot, her binanın köşe kotlarının aritmetik ortalamasından alınabileceği gibi fonksiyon alanının cephe aldığı yolun en düşük noktasından da kot alınabilir. Arazinin kot olarak en düşük seviyelerinde Yençok: 4 kat olarak en yüksek seviyelerde Yençok: 3 kat olarak şekilde kademeli uygulama yapılabilir.