28 / 04 / 2024

Yavuz sultan selim köprüsü

İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün rakamlarla tüm detayları!

Üçüncü köprü pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla resmen açıldı. İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün rakamlarla tüm detayları...

Demircan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceleyen Ahmet Misbah Demircan, “Memleketimiz adına dünya çapında yapılan projeler bizi gururlandırıyor,” dedi.

Yavuz Sultan Selim köprüsünün kuleleri haftaya tamamlanıyor!

Yavuz Sultan Selim köprüsünün kuleleri haftaya tamamlanıyor.Yüksekliği 320 metre olacak kulelerin 300 metresi tamamlandı. Her iki ayakta bulunan dört kule kirişlerle birbirine bağlandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini rahatlatacak mı?

Üçüncü Köprü, 59 metre genişlik, 1,4 km uzunluk ile dünyanın en uzun geniş asma köprüsü olacak.Her iki yakada da ayaklar yükseldi. Peki, çok tartışılan proje İstanbul trafiğini gerçekten rahatlatacak mı?

3.köprü proje finansmanı için kredi sözleşmesi imzalandı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan ve ilklerin köprüsü olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesi tamamlandı..

Kuzey Marmara Otoyolu inşaat çalışmaları hızla sürüyor!

Üçüncü Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim ve ona bağlı olan Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları hızla sürüyor. Paşaköy'de sona erecek olan projeyle birlikte otoyolun geçeceği güzergâh üzerinde bulunan köylerdeki arsa ve evler de boşaltılmaya başlandı...

3. köprünün güzergahı neden değişti?

3. köprünün güzergâhı kuşlar yüzünden değişti Yavuz Selim' e bağlanacak yol üzerinde bulunan göçmen kuşların mekanı Riva Kanalı ' nı korumak için yeni güzergâh belirlendi...

3. Boğaz Köprüsü 'nde 3 bin 500 personel ve 50 iş makinesi çalışıyor!

Tasarımı, şerit girişi ve kulelelerin yüksekliği itibariyle dünyada bir ilk olduğu belirtilen 3. Boğaz Köprüsü Projesi'nde, yaklaşık 3 bin 500 personel ve bin 50 iş makinesiyle yürütülen çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı.