28 / 03 / 2024

Türk inşaat şirketleri

Türk inşaatçılar, Rusya'daki engellerin kaldırılmasını bekliyor!

Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar Türk inşaat şirketlerinin yatırım ve inşa faaliyetlerine yeniden başlamak için Rusya tarafından getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını beklediğini söyledi.

Türk müteahhitler yurtdışında hızla büyüyor!

Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdiği ülke sayısı da son yıllarda arttı. 2003 yılında 36 ülkede proje üstlenen firmalar, bu rakamı 2013 yılında 45 'e çıkardı.Şirketlerin en çok iş yaptığı bölgelerin başında Azerbaycan geliyor...

Türk-Fas Ekonomi Zirvesi'nde inşaat şirketi 3 milyon dolarlık yatırım için ön protokol imzaladı!

Fas'ın dünyaca ünlü Casablanca şehrinde gerçekleştirilen Türk-Fas Ekonomi Zirvesi'ne 170 civarında Türk işadamı ile 300'den fazla Faslı işadamı katıldı. Zirvede bir inşaat şirketi 3 milyon dolarlık yatırım için ön protokol imzaladı.

Türk müteahhitlik sektörü, Türkmenistan'da altın yılını yaşadı!

Türk inşaat şirketleri, bu yıl Türkmenistan'da 10,6 milyar dolar müteahhitlik işi aldı. Türkmen yönetimi, ülkesindeki stratejik açıdan önemli olan projelerin yapımını Türk şirketlerine güvendi.

Türk inşaat şirketlerinin İran'da yarım kalan 7 milyar dolarlık işi var!

İran'da 150'nin üzerinde Türk yatırımı bulunurken, bunların toplam değeri 3 milyar doları aşıyor. 10'un üzerinde Türk inşaat şirketinin ise, 6-7 milyar doları bulan yarım kalmış alışveriş merkezi, otel, toplu konut ve endüstriyel tesis yatırımı söz konusu..