10 / 05 / 2024

Riskli alan nedir

Riskli alanlar nasıl belirlenir?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında kentsel dönüşümde riskli alana ilişkin bilgilere yer veriliyor.Peki riskli alanlar nasıl belirlenir?

Kentsel dönüşüme temel olan riskli alanlar gerçekten riskli mi?

Bundan yaklaşık 15 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında bir anlaşma imzalanıyor. Anlaşmanın adı "Afet Önleme Azaltma Temel Planı Çalışma Anlaşması".

Riskli bölgelerin konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekiyor!

6.5 milyondan fazla evi yenilemek için başlatılan kentsel dönüşüm, en çok rantı yüksek ilçelere uğradı. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın açıkladığı riskli alanlar haritası ile bakanlığın riskli ilan ettiği alanlar yüzde 72.9 örtüşmüyor. Riskli alan ilan edilen ilçelerin şehrin merkezinde, konut değeri yüksek bölgeler olması dikkat çekiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ordu'nun riskli yapı alanlarını belirledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ordu’nun deprem fay hattı, heyelan bölgesi, riskli yapı alanlarını belirledi. Yapılan araştırmalar, Ordu’nun durumunun bilinenden daha ‘riskli’ olduğunu ortaya çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları tarafından son 4 yıldır sürdürülen çalışmalarda ilginç sonuçlar ortaya çıktı.