04 / 05 / 2024

Nihat Zeybekci kimdir

Mobilya ithalatında tedbirler alınacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ayakkabı ithalatına getirilen sınırlayıcı tedbirleri mobilya ürünleri için de planladıklarını açıkladı. Zeybekçi Ayakkabı ithalatının, yüzde 50’ye varan vergi yükseltimi başta olmak üzere alınan tedbirlerle yüzde 20 aşağı çekildiğini belirtti.

Uluslararası yatırımlar ilk yarıda yüzde 28 arttı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye yılbaşından bu yana yapılan tüm spekülasyonlara rağmen güvenli bir şekilde rotasında ilerlediğini kaydetti.

Türkiye yüzde 3'ün üzerinde büyüyecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3'ün çok üzerinde büyüyeceğini belirtti.Zeybekci, gelişmeleri her detayına kadar yakından takip ettiklerini, yeni oluşan durumları ülke lehine fırsata çevirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'nin cari açığı yüzde 6,4'ün çok altında olacak!

"İhracatçılarımız, bu ülkenin kahramanlarıdır'' şeklinde konuşan Nihat Zeybekci, 2014 yılı sonunda Türkiye'nin cari açığının yüzde 6,4'ün çok altında, yüzde 5,5 düzeyine yaklaşacağını ifade etti.

Nihat Zeybekci faiz indirimi konusundaki beklentileri değerlendirdi!

Yıllık bazdaki faiz oranlarının cesaretli bir şekilde aşağı yönde çekilmeye devam etmesi gerektiğini savunan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Mesela en son düşüşün 0.75 değil, 1.5 olmalıydı” dedi

Nihat Zeybekci: Ekonomimizin büyümesi 2013'den daha iyi olacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisi büyüme beklentileri ve AB-ABD Serbest Ticaret Anlaşması'na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, büyümenin 2013'ün son çeyreğinden daha iyi olacağını beklediğini söyledi...

Nihat Zeybekci: Merkez Bankası faiz ile ilgili bir artırıma gitmemeli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkez Bankasının faiz ile ilgili bir artırıma gitmemesi gerektiğine inanıyorum.Çünkü faiz artırımı sonuçlanmış bir adım olur ve bu da ekonomimize kalıcı bir fatura oluşturur" dedi.