28 / 04 / 2024

Mithat yenigün kimdir

Rusya Dünya Kupası Türk müteahhitler için yeni fırsatlar sunacak!

Rusya Federasyonu'nda gerçekleştirilecek FIFA 2018 Dünya Kupası'na yönelik yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım, Türk müteahhitlerin ilgisini Rusya'ya yöneltti.

İnşaat sektöründe yeni pazar arayışı var mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Sabah gazetesinden Seda Tabak'ın sorularını yanıtladı.

İnşaat sektöründe üretim kentsel dönüşümle artacak!

Mevcut konjonktürün, tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik istikrarı, büyümeyi, kamu ve özel sektörün yatırım olanaklarını ve tüketicinin harcama eğilimlerini ciddi boyutlarda tehdit ettiği kırılgan bir süreçten geçiliyor.

Bölgesel riskler inşaat sektöründe pazar kaybına yol açabilir!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya, Libya ve Irak başta olmak üzere bölgesel risklerin derinleştiğini ve bu kaybı telafi için yeni pazar arayışlarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Türkiye'yi dünya 2'ncisi yapan 42 müteahhit ödüllendirildi!

Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine girerek Türkiye’nin dünya ikinciliği konumunu tescilleyen müteahhitler Ankara’da ödüllendirildi.

Sanayici ve müteahhit arasında dikey yapılaşma tartışması!

Son dönemde gündemde olan sanayinin milli gelir içindeki payının azalması ve "dikey yapılaşma" tartışmaları ile ilgili olarak sanayiciler, yüksek maliyetlerin firma sahiplerini inşaat yatırımlarına yönlendirdiğini, müteahhitler ise inşaat yatırımlarının sanayi sektörünün önünde engel oluşturmadığını savunuyor.

Mithat Yenigün: İnşaat kalitesinden memnun değilim!

İnşaat malzemeleri pazarında ‘TOKİ musluğu’, ‘TOKİ suntası’ gibi tanımlar yapıldığını ve ucuz ürünler tercih edildiğini belirten sektör temsilcilerine göre müteahhitlerin yüzde 70’i bu ürünleri seçiyor.

İhalelerde en düşük teklifi veren firma işi alıyor!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Türkiye’deki inşaat kalitesinden memnun değilim, ihalelerde en düşük teklif veren firma işi alıyor, bu durumda malzeme ve işçilik kalitesi düşüyor” dedi.

İnşaat sektörü ilk çeyrekte mega projelerle yüzde 5.2 büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün büyüme hızının 1999'dan bu yana Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın (GSYH) büyüme eğrisiyle önemli ölçüde paralel bir seyir izlediğini söyledi...

Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni başkanı oldu!

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği’ nin yeni başkanı seçildi. Mithat Yenigün, 3 yıl başkanlığı yürüten Emin Sazak’ tan görevi devraldı..