28 / 04 / 2024

Lütfi elvan kimdir

Bakan Elvan: Üçüncü tünelle ilgili detaylar 27 Şubat'ta açıklanacak!

Elvan, 24 Tv'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lütfi Elvan, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü tünelle ilgili soru üzerine, "Şubat'ın 27'sinde Başbakanımızla birlikte bununla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağız ve işte özellikleri nedir, dünyada buna benzer uygulamalar var mıdır, bu Türkiye'de ve dünyada ilk midir, değil midir, nereden nereye gidiyor, güzergahları nedir, ne kadar yolcu taşıyacak, İstanbul trafiğini ne ölçüde rahatlatacak? Bunların hepsini kapsamlı olarak ayın 27'sinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ama bu projeye biz aşağı yukarı 8 aydan beri çalışıyoruz, çok detaylı analizler yapıldı" ifadelerini kullandı.

İzmir-Aydın karayolu yaya üst geçidi çalışmaları başladı!

Yıllardır birçok ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının yaşandığı İzmir-Aydın karayolu yaya üst geçidine ilk kazma vuruldu.

Kuzey Marmaray Otoyolu’nun inşası devam ediyor!

İstanbul Boğazı’nı üçüncü kez birleştirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle köprü üzerine ilk tabya konuldu.

Bakan Elvan: Twitter yöneticileri Türkiye'de ofis açmalı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.Elvan, "Twitter yöneticilerinden Türkiye'de ofis açmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandı!

Avrupa'nın deniz yüzeyine inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandı.

Türkiye'nin üçüncü büyük köprüsünün adı Recep Tayyip Erdoğan oldu!

33 aylık bir çalışma sonunda tamamlanan Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü Nissibi Köprüsü'ne "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" ismi verilecek.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek!

İsviçre'de MSC' nin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelen İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada "Kruvaziyer turizmi gelişmeye devam edecek, endişeye gerek yok" dedi

Ankara - Konya hızlı treninin test çalışmaları tamamlandı!

Lütfi Elvan:'' Ankara-Konya güzergahında 300 kilometre hız yapan trenin test çalışmaları hemen hemen tamamlandı. Şubat ayı ortalarında yeni bir trenimiz, minimum 300 kilometre hız yapan trenimiz de devreye girecek''

Akıllı ulaşım sistemlerine yönelik hedefler neler?

Lütfi Elvan: "Akıllı ulaşım sistemleri konusunda Türkiye'de 4 yıllık eğitim programı bulunmuyor. Yükseköğretim Kurulumuzla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah akıllı ulaşım sistemlerine yönelik yeni bölümler açmayı hedefliyoruz" dedi.

Yüksek Hızlı Trenle 60 bin 582 sefer yapıldı!

ULAŞTIRMA Bakanı Lütfi Elvan, "5 yılda yüksek hızlı treni tercih eden yolcu sayısı 18 milyonu aştı ve şu ana kadar toplam 60 bin 582 sefer yapıldı" dedi.

3. Havalimanı inşaatında gecikme olmayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü havalimanı inşaatının da gayet iyi gittiğini söyledi. Elvan, inşaat için hiçbir sıkıntının ve gecikmenin söz konusu olmadığını aktardı.

İstanbul için yeni bir mega proje geliyor!

Bakan Elvan, İstanbul'un trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarını sürdürdüklerine işaret ederek "İstanbul'da yaşayan vatandaşların daha rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla değişik projeler üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

Trafiği rahatlatacak projeler hızlandırıldı!

3. köprünün hızla ilerlediğini, Avrasya Boğaz Tüp Geçiş Projesi’nde 950 metrenin bittiğini, birçok otoyol projesinin sürdüğünün bilgisini veren Lütfi Elvan 'Trafiği rahatlatacak projelere hız verdik' dedi.

Karayolları'na yatırım 110 milyar lirayı geçti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti iktidarı döneminde karayolları konusunda çok önemli adımlar atıldığına değinerek, "Son 12 yılda karayolarına yönelik yapmış olduğumuz yatırım 110 milyar lirayı geçmiştir" dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecinin de başladığını belirtti .

3. Havalimanı'nın adı Erdoğan olabilir!

Lütfi Elvan, 3'üncü Havalimanı'na Recep Tayyip Erdoğan isminin verilebileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın 12 yıldır Türkiye'nin kalkınmasında önemli rol oynadığını belirten Bakan Elvan, "Bu ülkede istikrar varsa, halen güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyorsak, rekabet gücümüz artmışsa bunu Başbakanımıza borçluyuz.

Lütfi Elvan: Ulaştırma sektöründe önemli yatırımlar gerçekleştirdik!

"Kendi hızlı trenimizin yapımına başladık" diyen Lütfi Elvan, "Tasarımını bitirdik, detay çalışmaları yapılıyor. Bakanlığım TÜBİTAK ve İstanbul Teknik Üniversitesi birlikte çalışıyor. Eskişehir'de hızlı trenimizi üreteceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

YHT 8,6 milyar liraya mal oldu!

Lütfi Elvan: "35 adet tünel, 26 viyadük, 52 köprü, 158 altgeçit, 83 üstgeçit, 669 menfez, bin 23 sanat yapısı ile yaklaşık 8,6 milyar liraya mal olan bu proje ülkemizin gurur abidelerinden biridir" dedi.

Yüksek Hızlı Tren neden arıza yaptı?

Yüksek Hızlı Tren neden arıza yaptı? Kataner telindeki teknik bir arıza nedeniyle trenin durdurulduğunu belirten Lütfi Elvan, trenin gerekli kontrollerin yapılmasının ardından 15 dakika sonra yola devam ettiğini aktardı.

Lütfi Elvan: Akdeniz'in yol çilesi bitecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 487 kilometrelik Akdeniz Sahil Yolu ' nun bölünmüş yol haline getirileceğini belirterek, Yüz akımız Akdenizimizin yol çilesini bitiriyoruz...

Türkiye'de 2023'e kadar 1.470 tane köprü yapılacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan 2003'ten bu yana 116,6 kilometre uzunluğunda 1.634 yeni köprü yapılan Türkiye'de 2023'e kadar 1.470 yeni köprü daha yapılacak dedi.

Lütfi Elvan: Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, süratle bu adımı atacaklarının sinyalini vererek, "Bu yıla yetişir mi bilmiyorum ama demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız" dedi...

Lütfi Elvan: 58 milyon yolcu taşıyabilecek potansiyele ulaştık!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin havacılık sektöründe son 11 yılda kaydettiği yolla dünyanın parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi. 58 milyon yolcu taşınabilecek potansiyele ulaştık...

Lütfi Elvan: Hhedef 2014 yılının sonunda 167 milyon yolcu!

"Havacılık sektöründe son 11 yılda kaydettiğimiz gelişmelerle dünyanın parlayan yıldızı haline geldik. Türkiye bu alanda yılda ortalama yüzde 16’lık büyüme ile ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkeyi geride bıraktı"...

THY gecikmenin en az olduğu havalimanları arasında yer aldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan " Atatürk Havalimanı, yolcu artışında rekor kırmakla kalmadı, gecikmelerin en az olduğu havalimanları arasında yer aldı " dedi.

İzmit Körfez Köprüsü Ayağı Keson Batırma Töreni yapıldı!

Lütfi Elvan, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'ne ilişkin, "Projede takvimin önündeyiz. Toplam 4 bin 320 personelimiz, bin 70 iş makinesi, 24 saat 3 vardiya halinde projesi söz verdiğimiz tarihte yetiştirmek için canını dişine takarak çalışıyor" dedi...