26 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Türkiye'de taşınmaz kültür varlığı sayısı 100 bin 746!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.rn

Bakanlık 96 turizm tesisini girişimcilere tahsis edecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 26 ildeki 96 96 turizm tesisini "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik" kapsamında yerli ve yabancı girişimcilere turizm amaçlı yatırım yapmak üzere tahsis etmeyi planlıyor.

Turizm için kiralanan evlere yeni düzenleme geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısı taslağında, turizm amaçlı kiralanan evlerin devleti mali açıdan ciddi zarara uğrattığı belirterek, “Bu tür faaliyetlerin yasal mevzuat çerçevesine alınması yönünde düzenleme yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır” denildi.

Müzeler online denetlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzelerdeki hırsızlıkların önüne geçmek için bir proje başlattı. Proje kapsamında online denetlenecek müzelerden gelen kamera görüntüleri Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde toplanacak.

Çakırgöl projesinin yolu Ağustos'ta bitecek!

Çakırgöl Projesi' nin yolu Ağustos'ta bitiyor AK PARTİ Trabzon Milletvekili Faruk Özak konu ile ilgili, Zigana Çakırgöl' de emek verdiği turizm projesinin yolunun tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Aya İrini'nin genel ziyaretine onay verildi!

Yıllara meydan okuyan Aya İrini kapılarını tamamen açıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bizans İmparatorluğu’ndan kalan bin 500 yıllık kiliseye genel ziyaret için onay verdi...

Kültür Bakanlığı’na bağlı müzeler yenileniyor!

Kültür Bakanlığı’ na bağlı müzeler yenileniyor. Ziyaretçilerin algılarına hitap etmeyi hedefleyen Bakanlık; müzeleri inter aktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojilerle modernize ediyor...

Taksim'deki AVM'ye ruhsat iptali!

Projeye komşu iki otel ile bir işhanı bulunan Ali Durucan, inşaatın durdurulması için İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Büyükşehir ve Beyoğlu Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan şikâyetçi oldu.