29 / 03 / 2024

Kruvaziyer turizmi

Karadeniz kıyılarında kruvaziyer tercihi arttı!

Ege ve Akdeniz kıyılarındaki kruvaziyer turizminde 2014'te bu kayıplar yaşanırken, Karadeniz kıyılarında ise yüzde 100 arttı. İstanbul, Kuşadası ve İzmir gibi önemli limanlara kruvaziyerle gelen turist sayısı 2014'te bir önceki yıla göre düştü.

İzmir'de dört gemi 13 bin yolcu getirdi!

En küçüğü 210 metre, en büyüğü ise 330 metre uzunluğunda olan kruvaziyer gemileri, 'MSC Preziosa', 'Costa Deliziosa', 'Costa Pacifica' ve 'Costa Neo Romantica' gemileri, dün günün erken saatlerinden itibaren Alsancak Limanı'na yanaşmaya başladı. Gemilerden 'Costa Neo Romantica' ise öğleden sonra limana geldi.

Kruvaziyer turizmi eski günlerini arıyor!

Yılın 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 azalan kruvaziyer turizmi 2010 yılının da gerisinde kalarak 216 bin kişi ile son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkarıldı!

2013 Kruvaziyer Sektör Raporu yayınlanmak için gün sayıyor. Raporda Türkiye’nin 24 limanı için 24 ayrı iş planı çıkarıldı, genel strateji belirlendi. Sektörün hedefi, önemli bölgelerde liman başına Akdeniz ortalaması olan yıllık 900 bin yolcuyu yakalamak

İzmir Alsancak Limanı'na 2014 sonuna kadar yarım milyon turistin gelmesi bekleniyor!

Kruvaziyerlerin son yıllarda Türkiye'de en çok yabancı turist getirdiği İzmir Alsancak Limanı'na yıl sonuna kadar yarım milyon turistin gelmesi bekleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kruvaziyerle 5 ayda yaklaşık 100 bin turist geldi!

Turist sayısı ile İstanbul, Kuşadası ve de Antalya limanlarını geride bırakan İzmir Alsancak'a, yılın ilk 5 ayında 43 gemi ile 100 bine yakın yolcu geldi.

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı yüzde 45 oranında azaldı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yıl ocak-mart döneminde 58 bin 329 olan Türk limanlarında ağırlanan kruvaziyer yolcuları, bu yılın aynı döneminde yüzde 45 azaldı.

Abdulaziz Ediz: İzmir'e gelen kruvaziyer turist birkaç saatte 110 dolar harcıyor!

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, İzmir'e gelen kruvaziyer turistin burada geçirdiği birkaç saatte ortalama 100-110 dolar harcadığını, İzmir'in kruvaziyer turistten aldığı payın her geçen gün arttığını belirtti..

Ekrem Demirtaş: Bizim hedefimiz 2 milyon yolcuya ulaşmak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle 2013 yılı sonuna kadar İzmir'e 500 bin yolcu geleceğini belirterek, "Bizim hedefimiz 2 milyon yolcuya ulaşmak" dedi

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizminde hedeflerinin 2 milyon yolcu olduğunu belirtti!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle 2013 yılı sonuna kadar kente 500 bin yolcu geleceğini, hedeflerinin 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu bildirdi...