28 / 03 / 2024

KONUTDER

Bürokrasinin hantallığı konutta bedel ödetiyor!

KONUTDER Başkan Yardımcısı Altan Elma, “Damga vergisi boğazımız sıkan önemli bir konu. Bir iş yapılıyor, aynı iş için defalarca aynı vergi ödeniyor. Bürokrasinin hantallığı maalesef bedel ödettiriyor" dedi.

İnşaat sektöründen rant vergisi için yeni öneri: Tercihli uygulama!

Kamunun imar atışından pay almasını sağlayan ve rant vergisi olarak anılan vergi için inşaat sektöründen yeni bir öneri geldi. Sektör temsilcileri Maliye Bakanlığı’na ilettikleri önerilerinde ‘Tercihli uygulama olsun’ dedi. Buna göre, genel plan değişikliği yapıldığı zaman arsa sahibinin tercih hakkı olacak. Yani sadece ek emsali kullanmak isteyen ödeme yapacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu çalışmaları devam ediyor!

KONUTDER, İNDER, TMB, MÜSİAD ve İTO temsilcilerinin de iştiraki ile kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş sağlığı ve güvenliği eğitim anketi yapılıyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu'ndan anket!

İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarının üyelerimiz nezdinde daha etkin bir şekilde uygulanması ve gayrimenkul sektöründe meydana gelen iş kazalarının önlenmesi amacıyla KONUTDER, İNDER, TMB, MÜSİAD ve İTO temsilcilerinin de iştiraki ile kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu çalışmalarını yoğun şekilde sürdürmektedir.

KONUTDER Ali Babacan'a rant vergisi mektubu verecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisi 'yok' açıklaması yaptı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ise Davutoğlu’nun ‘yok’ dediği rant vergisine ilişkin bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a mektup iletecek.

Devletin yüzde 15 katkısı konut yatırımını nasıl etkiler?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı, 8 bakanı ve başta KONUTDER, GYODER olmak üzere, sektör temsilcilerini yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için ‘İnşaat Sektörü Zirvesi’nde ağırladı.

Lüks konutlar yıllık 24 bin arz fazlasına sebep oluyor!

Türkiye’de konut fiyatları her geçen gün artıyor, uzmanlar konut balonu konusunda uyarıyor. Sektörde ağırlıklı olarak lüks konut arz ediliyor. Bu da yıllık 24 bin arz fazlasına neden oluyor.

İmar düzenlemesine tepki geldi!

İmar kanunu değişikliğinin detayları belli olmaya başladı. Henüz Çevre ve Maliye bakanlıklarının üzerinde çalıştığı düzenleme hem tüketiciler hem de inşaatçılardan tepki aldı.

Ev alırken en önemli kriter lokasyon!

KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği ( KONUTDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, konut sektörünün her geçen gün artan bir ivmeyle büyüdüğünü söyledi. Ev alırken en önemli kriter lokasyon dedi...

GYODER, İNDER ve KONUTDER'den operasyon açıklaması geldi!

Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil eden, aynı çatı altında toplayan GYODER, KONUTDER ve İNDER son günlerde yaşanan inşaat sektöründeki olaylar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı...

Konutta yeni model tartışması sektöre damgasını vuruyor!

Konutta yeni model tartışması sektöre damgasını vuruyor. Tüketicinin bilinçlenmesi, mütekabiliyet, dönüşüm ve KDV'yle konutta yeni bir döneme girildiğini belirten Ali Dumankaya, "Gerçek oyun şimdi başlıyor" dedi.

Ali Dumankaya: Dar ve orta gelirli gruba proje üretmek gerekiyor!

YAPI Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen Konut Konferansı 2013'e katılan DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve KONUTDER Başkan Yardımcısı Ali Dumankaya, dar ve orta gelirli gruba proje üretmek gerektiğine dikkat çekti...