30 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Kira gelir vergisi götürü ve gerçek gider yöntemiyle hesaplanabiliyor. Götürü usulünde istisna tutarı giderden düşülürken gerçek gider yönteminde bu mümkün değil.

Kimler kira gelir vergisi ödemez?

Evlerini kiraya verenler 2014 yılı içinde elde ettikleri kira gelirleri için 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorundalar. Radikal'den Mehmet Bulut'un yazısına göre, mükellefler, vergi dairesine gitmeden, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesini kullanarak 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' ile yıllık beyannamelerini verebilecek.

Kira geliri beyanında nelere dikkat edilmeli?

Evlerini kiraya verenler 2014 yılı içinde elde ettikleri kira gelirleri için 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorundalar.

Kira geliri vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken,arsa,arazi,işyeri gibi taşınmazlarını kiraya veren taşınmaz sahiplerinin kira geliri vergi ödemesini yapmaları gerekiyor.Peki kira gelir vergisi ne kadar?İşte kira geliri vergisi 2015..

Kira gelir vergisi hesaplama 2015!

Belirlenen istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kişilerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?İşte kira gelir vergisi hesaplama 2015..

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi beyannamelerinin doldurulduğu Mart ayının yaklaşmasıyla birlikte mükelleflerin telaşı başladı. Mart'ta beyannamesi verilecek en önemli vergilerden biri, kira gelir vergisi. Peki mükellefler ne kadar vergi ödeyecekler?