25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm 2015

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 170 bin 947 konutu dönüştürecek. Doğal afetlerden zarar gören bölgelerde konut, altyapı ve kamu hizmetleri planlama, inşa etme ve yenileme çalışmalarında öncü bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Kentsel dönüşüm için 1 milyar 350 milyon lira harcandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’da "Kentsel Dönüşüm Aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

Kentsel dönüşümde dünyaya model olduk!

Dünyaya model olan "Kentsel Dönüşüm" Projesini araştırdı. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, "Bu çılgın proje ile tüm dünyaya model olduk. Kentsel Dönüşüm Projemiz'in dünyada ikinci bir örneği yok" dedi.

Türkiye’deki konut stoğunun yaklaşık üçte biri değişecek!

“2023’e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler” konulu toplantının ev sahipliğini yapan YÜF Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün: ''Türkiye’deki konut stoğunun yaklaşık üçte biri değişecek'' dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 12 bin 500 bina yıkıldı!

2014 yılında yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespitinin yapıldığını söyleyen Bakan Güllüce, risk tespiti yapılan binalardan yaklaşık 12 bin 500’ünün yıkıldığını vurguladı.

Esenler'de hayatı yeniliyoruz!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu "Esenlerde hayatı yeniliyoruz" sloganıyla yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile bir taraftan mülkiyet sorunları çözülürken bir taraftan da donatı standartları ve yapı kalitesi yüksek yaşanabilir kentsel mekânların oluşturulduğunu kaydetti.