06 / 05 / 2024

Kapadokya turizmi

Kapadokya'da atlı turlara ilgi artıyor!

Peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da, motorlu araçların girişinin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor.

Kapadokya'da sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanıyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya, peri bacaları ve sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü. Sabah saatlerinde düzenlenen balon turlarına yoğun ilgi gösteren turistler, sıra dışı yeryüzü şekillerinin sarının tonlarıyla eşsiz uyumunu izleme imkanı buldu.

Kapadokya ziyaretçi sayısı Ocak-Ağustos döneminde 2 milyona ulaştı!

Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1 milyon 793 bin 469 yerli ve yabana turist ziyaret etmişti. Bölgede, ağustos ayındaki 507 bin 45 ziyaretçi sayısı ile de ay bazında bir rekora ulaşüdığı belirtildi.

Kapadokya'da yağışlı ve de sisli hava nedeniyle balon turları yapılamadı!

Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, dün il genelinde metrekareye 9,4 kilogram yağış düştüğünü, yarın için kuvvetli rüzgar ve sis beklenmediğini kaydetti. Kapadokya'da yağışlı ve de sisli hava nedeniyle balon turları yapılamadı.

Kapadokya Havalimanı'nda yüzde 116'lık artış yaşandı!

Kapadokya Havalimanı'nda bayram yoğun geçti. Arife günüyle birlikte bayram tatilindeki yolcu sayısı, geçen yıla oranla yüzde 116 arttı.

Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor!

2013 yılında yaklaşık olarak 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesini bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor.

Kapadokya'yı bu yıl 4 ayda 656 bin turist ziyaret etti!

Türkiye’nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk dört aylık döneminde 656 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Kapadokya'da bu yıl ziyaretçi sayısı yüzde 8 arttı!

Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 350 bin 532 kişinin ziyaret ettiği vurgulanan açıklamada, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın ise yüzde 8' i bulduğu bildirildi.

Kapadokya, turizmi canlandırıyor!

Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren sıcak hava balonlarına binmek isteyenlerin yanı sıra izlemek için gelenlerin de sayısı artmaya başladı. Balonları sıra izlemeye gelenlerin de sayısı artıyor...

Kapadokya ziyaretçi sayısı 2014'ün ilk ayında yüzde 28 oranında arttı!

Kapadokya'yı 2014' ün ilk ayında 92 bin 879 turist ziyaret ederken, geçen yılın aynı dönemine oran ile turist sayısında yüzde 28' lik bir artış gerçekleşti.

Kapadokya yemekleri turizme kazandırılıyor!

Yer altı şehirleri ve peri bacaları ile ünlü Nevşehir'de yer alan Kapadokya bölgesinin, 12 yıldır ev hanımlarının tarifleriyle kayıt altına alınan geleneksel yemekleri, turizme kazandırılıyor...

Kapadokya, kış turizmiyle sezonu 12 aya yayacak!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da hedef, önümüzdeki dönemde Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezlerini de içine alan programlar yaparak, turizm sezonunu 12 aya yaymak...

Kapadokya'nın Malezya ve Singapur'da termal turizm atağı!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Malezya ve Singapur' a yapılan 5 günlük gezide, Kapadokya bölgesinin turizm potansiyelinin tanıtıldığını söyledi...