20 / 04 / 2024

İnşaat Haberleri

İnşaat sektörü daraldı!

MATSO haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, konut satışlarında geçtiğimiz yılın nisan ayına göre yüzde 12 düşüş yaşandığını, sektörde daralma olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü yüzde 5.2, inşaat malzemeleri sektörü yüzde 6 büyüdü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, yılın ilk çeyreğinde inşaat, sektörünün yüzde 5.2, inşaat malzemeleri sektörü sanayi üretiminin ise D. Yetişener yüzde 6 büyüdüğünü belirtti.

Nazmi Durbakayım: Kimsenin gelişi güzel inşaat yapmaya hakkı yok!

İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, müteahhitlik mesleğinin bir güven müessesesi olduğunu vurguladı. Kimsenin gelişi güzel bina yapmaya hakla olmadığını belirterek, merdiven altı imalat ihbar edilmedi dedi.

2014 yılında 956 bin konuttan 649 bin 341'i satılabildi!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2013 ile 2014'ün ilk üç ayı arasında konut piyasasına 956 bin yeni konut girdi. İnşaat sektörünün oyuncuları konutun ulaşılabilmesi için faizlerin düşmesini istedi.

Gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle inşaat firmaları gelişiyor!

Hem Türkiye hem de ilimizde son yıllarda yükseliş gösteren ve yeni firmaların kurulmasıyla sürekli bir canlılığın olduğu inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. Gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle inşaat firmaları gelişiyor.