26 / 04 / 2024

Emlak Vergisi

2014 yılında satılan gayrimenkulün vergilendirilmesi nasıl olur?

Gerçek kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul (ev, işyeri, arsa, arazi) satışından elde ettikleri kazançlar, “değer artış kazancı” kabul ediliyor. Gayrimenkul satış kazançlarının vergilendirilmesinde, 2014 yılı için 9 bin 700 TL istisna uygulanıyor.

İzmit Belediyesi emlak vergisi uyarısı yaptı!

Yetkililer, yıl sonuna üç aydan az süre kala gayrimenkul edinenlerin, 3 ay içinde emlak vergisi bildiriminde bulunmaları gerektiğini de ifade etti.

İşsiz ev sahibi emlak vergisi ödemeyecek!

İşsizken emlak vergisi ödenmeyecek, işsizken yatırılan emlak vergileri de belediyelerden geri alınabilecek.

Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergileri ne zaman ödenir?

Emlak vergisine af ne zaman gelecek?

Türkiye'nin en büyük borç yapılandırması düzenlemesine belediyelere olan borçlar da girdi. Torba Yasası kapsamında emlak vergileri ile çevre temizlik vergisi ve su borçları da yapılandırılacak, faizleri silinip 36 ayda ödenecek.

Emlak vergisi de af paketine eklendi!

Kapsamı her geçen gün genişleyen torba tasarıdaki “af paketine” belediyelerin tahsil ettiği emlak, su ve çevre vergisi de eklendi. Düzenleme gündeme gelmeden önce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de meclisi ziyaret etmesi dikkat çekti.

Yeni vergiler bazı evlerin vergisini yüzde 400' den fazla artırdı!

Yeni vergiler bazı evlerin vergisini yüzde 400' den fazla artırdı. Örneğin İstanbul Sancaktepe Paşaköy'de emlak vergileri yüzde 417, Beşiktaş Arnavutköy' de yüzde 396 artış kaydetti.

Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak!

MALİYE Bakanlığı, emlak vergisinde yaşanan sorunların basında gelen 'değer tespiti' konusunda radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak, metrekare birim değerlerindeki çarpıklıklara son verilecek.

Emlak vergisi ikiye mi katlanacak?

İstanbul ve Kocaeli hariç eski büyükşehir belediyelerinin metropol dışındaki ilçelerinde 2014'ten itibaren emlak vergisi normalin iki katı alınacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek.

Emlak vergisi ikiye katlanacak!

İstanbul ve Kocaeli hariç eski büyükşehir belediyelerinin metropol dışındaki ilçelerinde 2014’ten itibaren emlak vergisi normalin iki katı alınacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek...

Emlak vergilerine arsa payı da eklenecek!

Herkesin en büyük hayali başını sokacak bir eve sahip olmasıdır. Önümüzdeki yıl sistem değişiyor. Emlak vergilerine arsa payı da eklenecek. Bu yeni düzenlemeyle vergilere gelecek zammın oranı yüzde 300'ü geçecek...

Emlak Vergisi ikinci taksitinin ödemesi için son gün 2 Aralık!

Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot'un bugünkü yazısına göre; Emlak Vergisi, neredeyse her aileyi ilgilendiriyor. 30 Kasım Cumartesi gününe rastladığı için 2 Aralık Pazartesi akşamına kadar, Emlak Vergisi ikinci taksitinin ödenmesi gerekiyor.