24 / 04 / 2024

Bozcaada imar planı

Gökçeada ve Bozcaada'da yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, meslek odalarının itirazları doğrultusunda revize edip yeniden onayladığı Balıkesir-Çanakkale bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı sitesinde yayınlandı. Bozcaada ve Gökçeada’yı ‘bağevi’ adı altında imara açan düzenleme yeni plandan çıkarıldı.

Bozcaada'da yeni imar planına onay çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Bozcaada ve Gökçeada İlçelerindeki planla verilen gelişme alanlarına, turizm alanlarına yapılan itirazlar göz önüne alınarak plan hedef yılı nüfus kabulleri kapsamında yeni gelişme alanlarına ihtiyaç olmadığı değerlendirilerek, daha önce onaylanmış olan 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı (1993-1996 tarihli) kararları korunmuş, onaylı alt ölçekli plan kararları haricinde tüm gelişme kararları kaldırılmış, Adalardaki tarım alanlarının korunması ve tarımsal faaliyetin sürdürülebilirliğinin sağlanması doğrultusunda plan hükümlerinde ilave düzenlemeler yapılmıştır.”dedi.

Bozcaada'da kruvaziyer turizmi gelişiyor!

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer gemilerin gelecek yıl mayıs ve ekim aylarında Bozcaada ilçesine 11 sefer düzenleyeceğini söyledi.

Bozcaada'da yapılaşmaya açılan kıyılar üzerinde bulunan arazilerden bazıları kamuya ait çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı yeni Bozcaada planında, yapılaşmaya açılan kıyılar üzerinde bulunan arazilerden bazıları kamuya ait çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, arazileri otel yapımı için kullanacak...