03 / 05 / 2024

Başbakan Ahmet Davutoğlu

İstanbul trafiğini çözecek mega proje bugün açıklanıyor!

İstanbul’un trafiğini rahatlatmayı hedefleyen ve ‘mega’ olarak tanımlanan proje bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanıyor. ‘Dünyanın gözü bu 3 katta’ başlığı ile gazete ve televizyon reklamları ile duyurulan proje uzun zamandır sır gibi saklanıyordu.

Beklentimiz faizde daha fazla indirim olması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan'da Merkez'in faiz indirim kararıyla ilgili konuştu. Başbakan, "Beklentimizin daha fazla indirim olması faizin düşme trendi içinde olması olumludur" dedi.

KONUTDER Ali Babacan'a rant vergisi mektubu verecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisi 'yok' açıklaması yaptı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ise Davutoğlu’nun ‘yok’ dediği rant vergisine ilişkin bugün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a mektup iletecek.

Konut teşviki devlete 35 milyar liraya mal olacak!

Türkiye’de hanehalklarının yüzde 23.8’i kirada oturuyor. Bu, 4.6 milyon ailenin ev sahibi olmadığı anlamına geliyor. Kiradakilerin tamamı ev sahibi olmak için 5 yılda 50 bin TL biriktirirse, devlet yaklaşık 35 milyar lira katkı ödeyecek

İşte yüzde 15'lik konut desteğinin ayrıntıları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun açıkladığı konut alana yüzde 15 'lik devlet desteğinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Konut teşviki ilk kez ev sahibi olanları kapsıyor.

Son 2 yılda yaşanan ölümlü iş kazaları tekrar incelenecek!

Son olarak Mecidiyeköy’de meydana gelen 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazası, hükümeti iş kazaları konusunda geriye dönük inceleme yapmaya itti. Son 2 yılda yaşanan ölümlü iş kazaları tekrar incelenecek.

Sertifikasız işçi kalmayacak!

Devletin zirvesi Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde iş kazalarını önlemek üzere toplandı. İş güvenliği için tarihi kararların alındığı zirve, Davutoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i ziyaretiyle başladı.

Ahmet Davutoğlu: Taşkent-Konya yolu duble olacak!

Başbakan olarak ilk ziyaretini memleketi Konya’ya yapan Ahmet Davutoğlu, geceyi Meram semtinde Merve Sokak 10 numaradaki evinde geçirdi. Davutoğlu, acı hatırasını hatırlatarak, hemşehrilerine yol sözü verdi.