05 / 05 / 2024

Rixos Eskişehir enerji ve çevre dostu otel oldu!

 Rixos Eskişehir enerji ve çevre dostu otel oldu!

Polimeks tarafından inşa edilen Rixos Eskişehir, dünyanın en büyük çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğini gösteren Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED Gold) sertifikasını almaya hak kazanandı




Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED Gold) sertifikasını alan Rixos Eskişehir, Türkiye'de bu sertifikaya sahip dördüncü tesis oldu. Eskişehir'in Bademlik ilçesinde, bölgenin doğal yapısına uygun olarak inşa edilen Rixos Eskişehir, Amerika Yeşil Bina Konseyi tarafından dünyanın en büyük çevre ödülü “LEED Gold Sertifikası” ile ödüllendirildi. 


“LEED Gold Sertifikası” ödülü için binalar, LEED Yeşil Bina Konseyi tarafından sürdürülebilir alanlar, su kullanımında verimlilik, enerji ve atmosfer, malzeme ve kaynaklar, iç mekan kalitesi, tasarımda yenilikler açılarından değerlendiriliyor.  Sağlıklı, çevreye saygılı, işletme giderleri ile daha ekonomik ve yüksek performanslı  binalara verilen ödül ile çevreye zararlı etkilerin azaltılması amaçlanıyor.


Ödüllü Rixos Eskişehir 

Ünlü Türk mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından tasarlanan Rixos Eskişehir, Anadolu'nun en modern kentlerinden Eskişehir'in Bademlik bölgesinde Polimeks tarafından inşa edildi. Otel daha açılmadan dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında gösterilen 2012 Uluslararası Otel Ödülleri (2012 International Hotel Awards) kapsamında “Highly Commended Hotel Architecture-Europe” ödülünü aldı. 2013 yılında Green Good Design Award ile doğal yapıyla uyumlu tasarımı sayesinde ödüllendirilen proje, 2014 yılında The International Hotel and Property Awards,  SPA otel kategorisinde 2014 tasarımları arasında yer aldı.


Rixos Eskişehir, toplam 41 bin metrekare alan üzerinde 104 adet standart oda, 34 adet Premium, 13 adet Suit, 4 adet Corner Suit, 4 adet Executive Suit, 2 adet Honeymoon Suit, 2 adet Hospitality Suit ve 1 adet Presidential Suit olmak üzere toplam 164 oda ile hizmet veriyor. 2500 metrekare üzerine kurulu Anjana SPA'da termalin yanı sıra hamam ritüelleri, Uzakdoğu masajları, özel terapiler uygulanıyor. Rixos Eskişehir, 600 kişi kapasiteli toplantı salonları ile büyük iş toplantılarına, konferanslara ve özel organizasyonlara ev sahipliği de yapıyor. 4-12 yaş grubu minik misafirler,  Rixy Club'ta uzman eğitmenlerin gözetiminde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor. 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler