28 / 03 / 2024

Ankapark'ta neler var?

Ankapark'ta neler var?

Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde toplam 2 milyon 100 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Ankapark'ta neler var sorusunun yanıtı tüm detaylarıyla haberimizin içerisinde yer alıyor...


İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulacak Ankapark, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Proje Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde konumlandırılıyor. Ankapark tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olacak.


İçinde 1270 adet oyuncağın yer aldığı Ankapark'a yılda 10 milyon ziyaretçi gelecek. Parkın açık alanı  1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare ve doğal yaşam alanı 940 bin metrekare olarak belirlendi. Başkentlileri doğal yaşama doyuracak olan parka 150 bin tane boyu fidan dikildi.



Mart'ta açılıyor

Ankapark Mart ayında açılacak. Giriş ücretinin 50 TL olacağı Parkın içinde 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor bulunuyor. İşte detayları...



Ankapark'ta neler var?

2 bölümden oluşacak Ankapark, 100 bin metrekare büyüklüğünde 'kapalı oyun bölümünde 10 farklı alan bulunacak. Kapalı alan içerisinde  5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik içinde sinemalar yer alacak.



100 bin metrekarelik gölet ve dev fıskiye

Ankapark projesinin içinde 100 bin metrekarelik  gölet ve dev fıskiye bulunacak. Bu göletin Ankaralıların suya olan hasretini bir nebze olsun giderecek. Dev fıskiye sistemi 209 metre uzunluğunda ve böylece 120 metre yüksekliğe su atabilecek. Ayrıca Jet Ski Coaster’ın ise 100 bin metrekarelik dev göletin yanında kurulacak. Anka Park'ta su temalı eğlence alanlarına ek olarak 10 bin metrekare rafting alanı, 48 metre yüksekliğinde dünyanın en yüksek su temalı eğlence ünitesi bulunacak. 



ANKA Park'ın girişinde 278 bin metrekarelik alan otopark olarak tasarlandı. Yaklaşık 6 bin 500 araç kapasitesine sahip olacak olan parkın ulaşımı için 2 tane teleferik bulunacak. Ankapark alanı içinde 5 kilometre ray uzunluğunda bir “kara tren” de yer alacak.



Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com